Koleksiyon ne demek Tıpta?

İçindekiler:

  1. Koleksiyon ne demek Tıpta?
  2. Koleksiyon Türkçe kelime mi?
  3. Ebru ne anlama gelir?
  4. Kavis ne demek TDK?
  5. Kavis ne terimi?
  6. Hat ne demek Kubbealtı?
  7. Osmanlica yeter ne demek?

Koleksiyon ne demek Tıpta?

Koleksiyon (karında, akciğerde sıvı birikmesi, apse, lenfosel) drenajları Koleksiyon herhangi bir boşlukta sıvı birikmesidir. Sıvı iltihabi olmadığı zaman kist, lenfosel olarak adlandırılır iken içerisinde iltihap olduğunda apse olarak adlandırılır. Sıvı birikimlerinin direkt ciltten perkütan yolla tedavi edilmesidir.

Koleksiyon Türkçe kelime mi?

Fransızca collection "toplama, biriktirme" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen collectio sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince colligere, collect- "toplamak" fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir.

Ebru ne anlama gelir?

Ebru adının birden fazla anlamı bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak; Kağıt üzerine kendine has usulle yapılan, mermer, damarları gibi dalgalı şekilli süsleme. Bulut renginde, buluta benzer, bulut gibi dalgalı, bulutlu.

Kavis ne demek TDK?

a. Bir eğrinin sınırlı bir kısmı, eğmeç: “Sabah güneşi, duvara bir altın kavis çekti.” -Y. Z.

Kavis ne terimi?

1- Kara yolunda oluşmuş çukurlar ve tümsekler. 2- Yollarda araçların hızını düşürmek için yapılan türlü biçimlerde tümsek.

Hat ne demek Kubbealtı?

(Ar. heyhāt; ses taklidi k.) Elden gitmiş bir şeye karşı duyulan hasret, üzüntü ve esefi bildirir, ne yazık: Ben de kendimi gönlüme hâkim sanırdım, heyhât!

Osmanlica yeter ne demek?

kafi / kâfi / kâfî / كافى / كافي / كَاف۪ي Yeterli.