Pulluk fiyatları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Pulluk fiyatları ne kadar?
  2. Traktör pulluk numarası nedir?
  3. Aydın Pulluk nerede üretiliyor?
  4. Pulluk nedir ne işe yarar?
  5. Pulluk ne demek?
  6. Dipkazan nedir?
  7. Pulluklar nedir?
  8. Diskaro ne zaman kullanılır?
  9. Kulak uzantısının görevi nedir?
  10. Dip Kazan ne işe yarar?

Pulluk fiyatları ne kadar?

Pulluk Fiyatları
Modelİlan BaşlığıFiyat
Tarım & İş Makineleri PullukSahibinden Tarım & İş Makineleri Pulluk8.750 TL
Tarım & İş Makineleri PullukSahibinden Tarım & İş Makineleri Pulluk8.500 TL
Tarım & İş Makineleri Pulluksünnetçioğlu otomotivden pulluk10.000 TL
16 satır daha

Traktör pulluk numarası nedir?

Pulluklar, 10,11,12,13,14 numara diye adlandırılmakta olup, bu rakamlarda, bir sokun iş genişliğini inç olarak ifade etmektedir. Yani: 10x2,5 =25 cm. 11x2,5 = 27,5 cm. 12x2,5 = 30cm. 13x2,5 = 32,5 cm. 14x2,5 = 35cm.

Aydın Pulluk nerede üretiliyor?

2004 yılı itibarı ile faaliyete geçen Aydın Organize Sanayi Bölgesindeki modern tesislerinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Pulluk nedir ne işe yarar?

Toprağı devirip parçalayarak fiziksel yapısını kültür bitkileri için elverişli yapan aletlerdir. Pulluk ile yapılan toprak işlemeye çift sürme denilir. Pulluklar işleyici gövdelerin şekillerine göre, Kulaklı Pulluklar ve Diskli Pulluklar olmak üzere ikiye ayrılır. Kulaklı pulluklar en çok kullanılan pulluk tipidir.

Pulluk ne demek?

Pulluk. Toprağı devirip parçalayarak fiziksel yapısını kültür bitkileri için elverişli yapan aletlerdir. Pulluk ile yapılan toprak işlemeye çift sürme denilir.

Dipkazan nedir?

Dip Kazan (015) 1'li, 2'li, 3'lü olarak üretilmektedir. Dippatlatan, pulluk alt tabakasını kırarak ve toprağın alt katmanında bulunan verimsiz toprağı üste çıkarmadan toprak işlemesi yapan askılı bir makinedir.

Pulluklar nedir?

Büyük sabanlara köten ya da kotan adı verilir ve bu adlandırma aynı anlamdaki Gürcüce "gutani" (გუთანი) kelimesinden gelir. Çok dişli ve genellikle motorlu araçlarla çekilen sabanlara pulluk denir. ... Saban, basit olarak kazma veya bahçıvan beline benzer bir alettir.

Diskaro ne zaman kullanılır?

Anız bozmada, tohum yatağı hazırlamada, toprak üzerinde bulunan organik maddeleri (sap- yeşil ot) kıyıp parçalamada, özellikle yağışın bol olduğu mevsimlerde hızlı büyüyen yeşil otlarla mücadelede kullanılır. ... Diskaro, çiftçinin birincil toprak işleme sırasında en fazla kullandığı toprak işleme aletlerinden birisidir.

Kulak uzantısının görevi nedir?

Kulak Uzantısı: Kulağın sevk ettiği toprak şeridinin ve bitkisel artıkların kulak üzerinden taşmadan, düzgün bir şekilde çizi içine bırakılmasını sağlar.

Dip Kazan ne işe yarar?

Dip Kazan (015) Dippatlatan ile yüksek derinliğinde toprak işlemesi yapılabilir. Bu sayede toprağın havalanmasını, yağmur sularının yüzeyde durmasını engelleyerek suyun tabana çekilmesine ve toprağın neminin korunmasını, sert tabakanın kırılarak bitki köklerinin rahat bir şekilde tabana doğru inmesini sağlar.