HG ne demek anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. HG ne demek anlamı nedir?
  2. HG ne demek tıp?
  3. HG neyin simgesi?
  4. HB kısaltması nedir tıp?
  5. SG nin açılımı nedir?
  6. HG nedir ne işe yarar?
  7. Tıpta AP ne demek?
  8. SA açılımı ne demek?

HG ne demek anlamı nedir?

holy grail anlamındaki kısaltma. genelde bir kişinin kullanmadan yaşayamayacağı kadar sevdiği ürün anlamına geliyormuş.

HG ne demek tıp?

HİPEREMEZİS GRAVİDARUM (HG) NEDİR? Hiperemezis gravidarum, ciddi mide bulantısı, fazlaca kusma, kilo kaybı ve elektrolit bozukluğu ile karakterize bir durumdur.

HG neyin simgesi?

Cıva sembolü "Hg" ve atom numarası 80 olan kimyasal element. "Hg" sembolü, Latince'deki hydrargyrum (sulu/sıvı gümüş) sözcüğünden gelir.

HB kısaltması nedir tıp?

HBG, hemoglobini sembolize eder. Hemoglobin, kemik iliğinde üretilen ve kırmızı kan hücrelerinde depo edilen demir açısından oldukça zengin bir proteindir.

SG nin açılımı nedir?

Dansite kelimesinin anlamı kalınlık, sıklık ve yoğunluk olarak tanımlanmaktadır. Tıpta dansite terimi yerine SG kısaltması da kullanılmaktadır.

HG nedir ne işe yarar?

Cıva sembolü "Hg" ve atom numarası 80 olan kimyasal element. "Hg" sembolü, Latince'deki hydrargyrum (sulu/sıvı gümüş) sözcüğünden gelir. Cıva için İngilizcede ise iki sözcük kullanılır: "mercury" ve "quicksilver" (akıcı gümüş). Cıva, hava, su ve toprakta birkaç şekilde bulunur.

Tıpta AP ne demek?

AP. 1) Antero-posterior. Ön arka doğrultuda.

SA açılımı ne demek?

Sturmabteilung (kısaca SA, Türkçe: Taarruz Bölüğü), Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin, Weimar Cumhuriyeti zamanında nasyonal sosyalistlerin yükselişinde önemli rol oynamış yarı askerî örgütü. ... 1920'de kurulmuş, 1921'de ise tam anlamıyla yarı askerî bir nitelik kazanmıştı.