Doğum sonu bakımın amacı nedir?

İçindekiler:

  1. Doğum sonu bakımın amacı nedir?
  2. Loşia miktarı ne kadar olmalı?
  3. Lohusa izlemi kaç kere?
  4. Doğum sonu dönemde perine bakımı nasıl olmalıdır?
  5. Post partum depresyon nedir?
  6. Normal doğumda korse ne zaman takılır?
  7. Perine bakımı nasıl olmalı?

Doğum sonu bakımın amacı nedir?

Doğum sonu bakımın amacı, yeni anne olmuş olan lo- husanın sağlığı konusunda etkili olan faktörlerin dikkate alı- narak yakından izlenmesi, ebeveynlik becerileri ve emzirme konusunda eğitici ve destekçi rolleri üstlenerek hem anne hem bebek sağlığını korumaktır.

Loşia miktarı ne kadar olmalı?

Total loşia miktarı 150-400cc'dir.Multiparlarda primiparlara göre daha fazladır. Loşia ilk 8 saatten sonra normal mentruasyon akıntısı gibidir. Miktarı çok fazla ve parlar kırmızı renkte olmamalıdır. Pis kokulu olmamalıdır.

Lohusa izlemi kaç kere?

Rehberlerin uygulanması ile her gebenin en az 4 kez nitelikli izlenmesi, doğum sonrası hastanede 3 ve evde 3 olmak üzere 6 kez lohusa izleminin yapılması, normal doğum sonrası 24 saat, sezaryen sonrası 48 saat hastanede takip edilmesi, her doğumun hastanede ger- çekleştirilmesi ve gerektiğinde stabilize etmek kaydıyla ...

Doğum sonu dönemde perine bakımı nasıl olmalıdır?

Perine bakımı Doğumdan hemen sonra perineye buz uygulanması travmatik ödem ve rahatsızlığı azaltır. Perine günde 1-2 kez ve tuvalete gittikten sonra temizlenmelidir. Kullanılan ped veya bezler sık sık değiştirilmeli, tampon kullanılmamalıdır. Perine temiz tutulduğunda iyileşme hızla gerçekleşir.

Post partum depresyon nedir?

Doğum sonrası depresyonu, yeni doğum yapmış annelerde görülen bir depresyondur. Postpartum depresyon (PPT) olarak da bilinir. Yeni doğum yapmış kadınlarda görülen fiziksel, duygusal, davranışsal değişimlerin tamamıdır. Doğum sonrası depresyonu “bebek stresi” ile karıştırılabilir.

Normal doğumda korse ne zaman takılır?

Doğum sonrası hemen korse kullanımı doğru değildir. Normal doğumda vücudun toparlanması için 1-2 gün geçmesi ve doktorun önerdiği günlerde takılması önerilir. Sezaryen doğumdan sonrası ise dikişlerin alınmış olması ve en az 2-3 haftanın geçmiş olması gerekir.

Perine bakımı nasıl olmalı?

Genital bölgenin her zaman temiz ve kuru olmasının sağlanması gerekir. Perine bölgesinin temizliğinde kanser riskini azaltmak için talk pudra kullanılmamalıdır. Perine bakımı her tuvalet gereksinimi sonrasında yapılmalıdır. Perine bölgesindeki floranın korunması için direkt tazyikli su ile yıkamaktan kaçınılmalıdır.