Boyun fıtığı nelere sebep olur?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı nelere sebep olur?
  2. Boyun fıtığı ilaçla tedavi edilir mi?
  3. Boyun Fitigi gögüs agrisi yapar mi?
  4. Boyun fıtığı göğse vurur mu?

Boyun fıtığı nelere sebep olur?

Boyun fıtığı neden olur? Travmalar, zorlanmalar, uzun süre hareketsizlik ve diskin yaşlılığa bağlı su kaybetmesi sonucu disklerde aşınma ve fonksiyon kaybı meydana gelir. Diskin dış tabakası aşınarak veya yırtılarak içindeki jelatinöz sıvı, omur ve sinir aralıklarına sızar.

Boyun fıtığı ilaçla tedavi edilir mi?

Boyun fıtığı, tedavisi mümkün bir hastalıktır. Hastaların büyük çoğunluğu ilaç veya fizik tedavi yöntemlerinden yararlanır. Boyun fıtıklı hastaların ancak onda biri cerrahi tedaviye aday olur. Bu durumda da; boynun önünden mikroskop ile yapılan başarılı bir ameliyattan sonra kısa sürede normal yaşamlarına dönebilirler.

Boyun Fitigi gögüs agrisi yapar mi?

Boyun fıtığı genellikle boyun ağrısı, sağ ve sol ayaklarda uyuşma belirtisi göstermektedir. Ayrıca boyun fıtığının sırt ve göğüs kısmına da etki ettiği bilinmektedir. Buna bağlı olarak yürümede bozukluklar, ellerde ve kollarda güç kaybı da görülmesi durumu söz konusu olabilir.

Boyun fıtığı göğse vurur mu?

Boyun ve sırt omurlarında kireçlenme veya fıtıklaşma sinir köklerine baskı yaparak boyuna, omuza ve kola ,göğü-se vuran ağrılara sebep olabilir. Bu durum özellikle sol tarafta olduğu zaman kalp ağrıları ile karışabilir.