Kaptanlık belgesi nasıl alınır izmir?

İçindekiler:

  1. Kaptanlık belgesi nasıl alınır izmir?
  2. Izmir liman başkanı kim?
  3. Taşucu Liman Başkanı kim?
  4. Giresun Liman Başkanı kim?
  5. ADB olmadan hangi tekneleri kullanır?
  6. Teknelerin vergisi var mı?

Kaptanlık belgesi nasıl alınır izmir?

Amatör denizci belgesi ADB alabilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın internet sitesini kullanmak mümkündür. Sözü edilen internet sitesinin Gemiadamı Bilgi Sistemi gbs.uab.gov.tr üzerinden gemiadamı sınav başvurusu yaparak tekne ehliyeti almaya hak kazanılabilmektedir.

Izmir liman başkanı kim?

İzmir Liman Başkanı Sayın Erdoğan Bayram'a yeni görevinde başarılar dileyen Urla Denizcilik MYO Müdürü Doç.Dr.

Taşucu Liman Başkanı kim?

Mustafa Turgut, “Taşucu Liman Başkanlığı görevine yeni atanan İshak Özdemir'e görevinde başarılar dilemek ve ilçemize hoş geldin ziyaretinde bulundum.

Giresun Liman Başkanı kim?

GİRESUN LİMAN MÜDÜRÜ MEHMET NUH GÜL, NELER YAPTIKLARINI ANLATTI – Giresun28haber.com.

ADB olmadan hangi tekneleri kullanır?

Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.

Teknelerin vergisi var mı?

Liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan özel amaçla kullanılan yat, kotra ve her türlü motorlu teknelerden, motorlu araçlar vergisi alınmayacak. Bunun yerine harç alınacak. Daha önce yaş ve beygir gücüne göre alınan motorlu taşıt vergisi, yeni sistemde uzunluğa göre hesaplanacak.