Yeşil Türbede kim var?

İçindekiler:

  1. Yeşil Türbede kim var?
  2. Bursa Yeşil Türbe nasıl gidilir?
  3. Bursa Yeşil Türbe kimin zamanında yapılmıştır?
  4. Yeşil türbe ve medrese nerede?
  5. Bursa Yeşil Türbe hangi otobüs gider?
  6. Bursa Yeşil Türbe ne zaman yapıldı?
  7. Bursa Yeşil Cami hangi semtte?
  8. Yeşil Türbe ve medrese nerede?
  9. Türbe tarihi nedir?
  10. Ilk türbe kime ait?

Yeşil Türbede kim var?

Yeşil'de bir tepe üzerinde Çelebi Mehmed yatar…” şeklinde ifade edilmektedir. Türbede ayrıca Çelebi Mehmed' in kızlarından Selçuk Hatun, Hafsa, Ayşe, Sitti Hatun; oğulları Mahmud ve Yusuf Beyler ve dadıları da gömülüdür.

Bursa Yeşil Türbe nasıl gidilir?

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde yer alan Yeşil Türbesine giden bazı otobüs numaraları şunlardır, 1A, 6A, 6E, 25D, 36, 36A ve 99 no'lu Otobüsler ile sağlayabilirsiniz. Gökdere tramvay durağına alternatif olarak, İncirli veya Kayhan tramvay duraklarını kullanabilirsiniz.

Bursa Yeşil Türbe kimin zamanında yapılmıştır?

Yeşil Türbe Yıldırım Bayezid'in oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından 1421 yılında yaptırılmıştır. Yeşil Külliye'nin bir parçası olan türbenin mimarı Hacı İvaz Paşa'dır. Bursa'nın sembolü hâline gelen yapı şehrin her yerinden görülebilecek bir konuma sahiptir.

Yeşil türbe ve medrese nerede?

Yeşil Külliye, Bursa'da 1420'de Osmanlı padişahı I. Mehmed tarafından yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren yapı topluluğu. Yeşil Camii, bir medrese, aşevi, Yeşil Türbe ve hanlardan meydana gelir.

Bursa Yeşil Türbe hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Yeşil Türbe yakınından geçiyor: 25/D, 6/A, 6/E.

Bursa Yeşil Türbe ne zaman yapıldı?

1421 Yeşil Türbe/Açılış tarihi

Bursa Yeşil Cami hangi semtte?

Yeşil Camii, Bursa ilinin Yıldırım ilçesi sınırlarında Yeşil semtinde bulunmaktadır. Camii, 1414- 1419 yılları arasında Çelebi Sultan Mehmed tarafından Dönemin ünlü mimarlarından Hacı İvaz Paşa'ya yaptırılmıştır.

Yeşil Türbe ve medrese nerede?

Yeşil Külliye, Bursa'da 1420'de Osmanlı padişahı I. Mehmed tarafından yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren yapı topluluğu. Yeşil Camii, bir medrese, aşevi, Yeşil Türbe ve hanlardan meydana gelir.

Türbe tarihi nedir?

Türbe, devlet görevlilerinin veya din âlimlerinin mezarlarının bulunduğu oda şeklindeki yapıya verilen isimdir. İçerisinde çoğunlukla saygın kişilerin gömülü olduğu anıtsal tarihi mezarlar için de türbe kelimesi kullanılır. Kelime Arapça ت mرْبَة turbah ("toprak/yer" anlamına gelir) kelimesinden gelir.

Ilk türbe kime ait?

Abbasiler döneminde Halife Mustansır tarafından annesi için 862 yılında inşa ettirdiği, İslam mimarisi içerisinde inşa edilmiş ilk türbe olarak bilinmektedir. Harap durumda olan onarılmıştır.