Hamilelikte mukus nedir?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte mukus nedir?
  2. Hamilelik nişanı nasıl olur?
  3. Nişan Gelmesi ne kadar sürer?
  4. Gebelikte nişan gelirse ne olur?
  5. Nişan geldikten sonra ne olur?

Hamilelikte mukus nedir?

Gebelik süresince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkacı olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür.

Hamilelik nişanı nasıl olur?

Doğum zamanının yaklaşması ile birlikte rahim ağzında meydana gelen servikal değişim başlar. Serviks yumuşar, hafifçe açılır ve öne doğru pozisyon alır. Rahim ağzının açılması sonucunda, halk arasında hamilelikte nişan gelmesi olarak bilinen durum oluşur.

Nişan Gelmesi ne kadar sürer?

Bazen bu incelme ve genişlemeler sonucunda, mukus tabakası kanlı bir şekilde de atılabilmektedir. Nişan, doğumun 24 saat içerisinde ya da 2-3 gün içerisinde meydana geleceğine işaret etmektedir. Bu nedenle nişan belirtisi ardından, düzenli ağrıların başlamasını ya da suyun gelmesini beklemek gerekmektedir.

Gebelikte nişan gelirse ne olur?

Nişan yani mukus, sümüğümsü tıkaç hamilelik boyunca rahim ağzında (servikste) birikir ve rahim ağzını bir tıpa gibi kapatır. İçeriye girebilecek kötü niyetli enfeksiyonlara karşı bebeği korur. Hamilelik süresince yerinde sapasağlam duran nişan, doğum için hazırlık yapan rahim ağzının olgunlaşmasıyla yerinden çıkar.

Nişan geldikten sonra ne olur?

Nişan geldikten sonra doğum her an başlayabilir ve başlamayabilir de… Gebeliğinizin 36. haftası itibariyle parça parça nişanınız gelebilir. Hafif rahim kasılmaları yaşayabilirsiniz ama aktif doğum sancıları başlamayabilir.