Kredi kartı faiz nasıl işler?

İçindekiler:

  1. Kredi kartı faiz nasıl işler?
  2. Kredi kartı faiz ne zaman işler?
  3. Alışveriş faizi nasıl işler?
  4. Asgarisi ödenen karta faiz gelir mi?
  5. Alışveriş faiz oranı ne demek?
  6. Alışveriş faiz oranı nedir Vakıfbank?

Kredi kartı faiz nasıl işler?

Kredi kartı dönem borcunun sadece bir kısmının ödenmesi durumunda kalan hesap bakiyesine faiz işler. Kalan hesap bakiyesine, asgari tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda %1,98 oranında akdi faiz, asgari tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise %2,28 oranında gecikme faizi uygulanır.

Kredi kartı faiz ne zaman işler?

Hesaplama Detayları Toplam borcun ödenmeyen kısmı için hesap kesim tarihinden son ödeme tarihine kadar alışveriş faizi, son ödeme tarihinden itibaren asgari tutarın ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin asgari tutarı aşan ödenmeyen kısmı için ise alışveriş faizi uygulanır.

Alışveriş faizi nasıl işler?

Eğer sadece asgari tutar ödendiyse geri kalan tutara da faiz yansır. Bu oran BDDK kararınca 2.02 olarak belirlenmiştir. Yani ödenmeyen borca ekstre kesim tarihinden başlayarak, tutarın ödeneceği zamana kadar bu oran üzerinden faiz yansıtılır. Bu faize alışveriş faizi denir.

Asgarisi ödenen karta faiz gelir mi?

Kredi kartı borcunuzu hiç ödememeniz hâlinde borcunuza gecikme faizi uygulanır. Sadece asgarisini ödemeniz halinde ise akdi faiz uygulanır.

Alışveriş faiz oranı ne demek?

Alışveriş faizi, TCMB tarafından belirlenen ve kalan dönem borcunuza uygulanacak azami aylık net faiz oranıdır. Gecikme faizi, TCMB tarafından belirlenen ve asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılması halinde, asgari ödeme tutarının ödenmeyen kısmına son ödeme tarihinden itibaren işletilen aylık net faiz oranıdır.

Alışveriş faiz oranı nedir Vakıfbank?

Alışveriş faizi nedir? ... Asgari ödeme tutarının altında bir ödeme yapılması halinde, asgari tutarın ödenmeyen kısmı için son ödeme tarihinden, asgari ödeme tutarının tam olarak ödendiği tarihe kadar olan süre için hesaplanan vergi ve fonlar hariç aylık faiz oranıdır.