THY mavi logo ne demek?

İçindekiler:

  1. THY mavi logo ne demek?
  2. THY logo hangi hayvan?
  3. THY logosu nedir?
  4. Türk Hava Yolları logosunu kim yaptı?
  5. THY mavi logo nedir?

THY mavi logo ne demek?

THY'nin kullandığı yaban kazı (sağa ve sola çevrildiğinde THY harfleri ortaya çıkan) logosu sabit kalırken, logonun solunda yer alan ve Sans Sherif yazı karakteriyle yazılan mavi renkteki 'Türk Hava Yolları' yazısı beyaz renge dönüşerek logonun altına geldi. ...

THY logo hangi hayvan?

Türk Hava Yolları'nın logosunun ilham kaynağı; yaban kazıdır. Yaban kazı ise birçok canlının nefes dahi alamadığı 9000 metre irtifada kıtalararası uçabilmesiyle dikkat çeker.

THY logosu nedir?

THY'nin logosunun ilhamı, yaban kazının uçarken verdiği görüntüden alınmıştır. Ayrıca logoyu bir o yana, bir bu yana çevirdiğinizde: T-H-Y harfleri meydana çıkar. ... Logoda yaban kazının tercih edilme nedeni, yaban kazlarının çok uzun süre ve yüksekten uçabilmeleridir.

Türk Hava Yolları logosunu kim yaptı?

1959 yılında Mesut Manioğlu'nun yaban kazından ilham alarak çizdiği logomuzu gururla taşımaya başladık. 9.000 metreye ulaşan irtifada kıtalararası uçuş yapabilmesiyle bilinen yaban kazı figürü, öykümüzü taçlandırdı.

THY mavi logo nedir?

Türk Hava Yolları mevcut logosunu yeniledi. THY'nin kullandığı yaban kazı (sağa ve sola çevrildiğinde THY harfleri ortaya çıkan) logosu sabit kalırken, logonun solunda yer alan ve Sans Sherif yazı karakteriyle yazılan mavi renkteki 'Türk Hava Yolları' yazısı beyaz renge dönüşerek logonun altına geldi.