Niğde kaç köy var?

İçindekiler:

  1. Niğde kaç köy var?
  2. Niğde hangi ilden ayrıldı?
  3. Uçakla Niğdeye nasıl gidilir?
  4. Niğde nasıl il oldu?
  5. Ulukışla da ne var?
  6. Niğdeye giderken hangi şehirlerden geçilir?
  7. Niğde'ye nasıl gideceğiz?
  8. Niğde'nin ismi nereden geldi?
  9. Kılan Yaylası nereye bağlı?

Niğde kaç köy var?

İlçe merkezine bağlı 5 kasaba ile 21 adet köy bulunmaktadır.

Niğde hangi ilden ayrıldı?

Cumhuriyetin ilanı ile Niğde'nin Konya vilayetinden ayrılarak müstakil vilayet statüsüne kavuşması en önemli gelişmedir.

Uçakla Niğdeye nasıl gidilir?

Niğde'ye direkt hava yolu ile ulaşım yoktur. Şehre 130 kilometre mesafedeki Kayseri Havalimanı'na uçakla geldikten sonra transfer servisleri veya taksi ile Niğde'ye 1 saat 40 dakikada ulaşabilirsiniz.

Niğde nasıl il oldu?

Niğde, 1924 yılında Cumhuriyet döneminin ilk mülki taksimatıyla İl statüsüne kavuşmuştur. 1954 yılında Nevşehir, 1989 yılında Aksaray'ın il olmasıyla bugünkü mülki sınırlarını almıştır. Niğde'nin Merkez İlçe, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla olmak üzere altı ilçesi bulunmaktadır.

Ulukışla da ne var?

İlçe Bolkar Dağları, Konya ovası, Aladağları ve Hasan Dağı arasında kalan vadi merkezindedir. Maden ve Gümüş Köyleri civarında altın, gümüş, kurşun, Katrandede yöresinde linyit, Güney tepelerinde zengin alçı taşı yatakları vardır. Bölgede genel olarak dağlıktır. Bitki örtüsü İç Anadolu Step türüdür.

Niğdeye giderken hangi şehirlerden geçilir?

İzmir merkez ile Niğde arası 846 kilometredir. Yolculuk ortalama 10 saat 30 dakika sürmektedir. İzmir il merkezinden yola çıktıktan sonra Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir, Aksaray ve Niğde yol güzergahları takip edilerek ulaşım sağlanabilmektedir.

Niğde'ye nasıl gideceğiz?

Niğde'ye direkt hava yolu ile ulaşım yoktur. Şehre 130 kilometre mesafedeki Kayseri Havalimanı'na uçakla geldikten sonra transfer servisleri veya taksi ile Niğde'ye 1 saat 40 dakikada ulaşabilirsiniz.

Niğde'nin ismi nereden geldi?

Hititler devrinde Niğde bölgesi “Nakita” isimli bir yerleşme merkeziydi. Zayıf bir rivâyete göre de Niğde ismi, ilk çağ isimlerinden “Cadyna”dan gelmektedir. İslâm müelliflerinin eserlerinde ise Niğde için “Nekidâ”, “Nekide” olarak bahsedilir.

Kılan Yaylası nereye bağlı?

Kılan, İç Anadolu Bölgesinde yer alan Niğde ili Ulukışla ilçesine bağlı, ormanlık bir arazide kurulmuş, havasının güzelliği, sularının soğukluğu nedeniyle, Adana, Hatay ve Mersin'li yaylacıların ilgi odağı olmuş bir köyün,ilçeye uzaklığı 9 km'dir.