Mezgit için hangi yem kullanılır?

İçindekiler:

  1. Mezgit için hangi yem kullanılır?
  2. Mezgit balığı ne kadar büyür?
  3. Ekimde hangi balik Avlanir?
  4. Mezgit balığı güzel mi?
  5. Sardalya ile hangi balık avlanır?

Mezgit için hangi yem kullanılır?

Mezgit yakalamak için deniz veya deniz dışı bir çok yem alternatifiniz bulunuyor. Bunların başında tavuk eti, balık iç organları, kurt ve midye ile balık parçası gelebilir. Ama en verimli olanı tavuk eti ve balık parçalarıdır.

Mezgit balığı ne kadar büyür?

Yurdumuzda ise bütün denizlerde bulunur. Kış aylarında kuvvetli akıntı sebebiyle Karadeniz'den Marmara'ya sürüler halinde göç ederler. İnce uzun gövdeli bir balık olan mezgitin boyu çeşitlerine göre 20-50 cm arasında değişir. Ağırlığı 1-2 kilogramı bulanları vardır.

Ekimde hangi balik Avlanir?

Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır. Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır.

Mezgit balığı güzel mi?

Mezgit ortalama boyutlara sahip olan en lezzetli balıklardan biridir. Genelde küçük balıklar daha lezzetli olmasına karşın, mezgitin tadını pek çok kişi sever. Tavuk balığı olarak da isim almasının temel sebebi, bol etli ve lezzetli olmasından kaynaklanır.

Sardalya ile hangi balık avlanır?

Sardalya, balık avında kullanılan ideal yemlerden biridir. Canlı veya cansız, suda bıraktığı koku sayesinde lüfer, palamut, torik, küçük boy orkinos gibi balıklan kolayca oltaya çeker. Sinarit, akya, mercan, çipura, trança, orfoz ve lahoz gibi taş balıkları içinde mükemmel bir yemdir.