Chicago hangi ülkeye bağlı?

İçindekiler:

  1. Chicago hangi ülkeye bağlı?
  2. Chicago ismi nereden?
  3. Illinois hangi eyalet?
  4. Chicago nasıl bir yer?
  5. Chicago hangi dil?
  6. Washington neden eyalet değil?

Chicago hangi ülkeye bağlı?

Chicago
Chicago, Illinois
Chicago'nun Illinois eyaletindeki konumu
Chicago, Illinois Chicago'nun ABD'de konumu
ÜlkeBirleşik Devletler
EyâletIllinois
20 satır daha

Chicago ismi nereden?

Ülkenin en büyük üçüncü şehri olan Şikago'nun isminin nereden geldiği hakkında ise belirli yakıştırmalar vardır. Bunlardan biri ismin bu bölgede yetişen bir bitki olan “shikaakwa”dan geldiği diğeri ise Kızılderili dilinde güçlü anlamına gelen “chicagau”dan esinlenerek oluşturulduğudur.

Illinois hangi eyalet?

Illinois (İngilizce telaffuz: [ˌɪlɨˈnɔɪ] ( dinle) IL-i-NOY-'), Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortabatı eyâletlerinden birisi. Başkenti Springfield'dır. En büyük kenti Chicago'dur. Illınois, ABD'nin en kalabalık beşinci, en büyük yirmi beşinci eyaletidir.

Chicago nasıl bir yer?

1833 yılında kurulan Chicago, Michigan Gölü'nün güneybatısında yer alıyor. 3 milyona yakın nüfusu ile Amerika Birleşik Devletleri'nin 3. Büyük şehri ve Illinois Eyaleti'nin de başkenti! Dünyada ilk gökdelen bu şehirde inşa edilmiş. ... Chicago çağdaş mimarinin en güzel örneklerini görebileceğiniz büyük bir metropol.

Chicago hangi dil?

Amerika Birleşik Devletleri'nin resmi dil İngilizcedir fakat bölgeden bölgeye İngilizce'nin farklı aksanlarının konuşulduğu görülmektedir.

Washington neden eyalet değil?

Washington, DC'nin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki konumu. ... Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentinin herhangi bir eyaletin sınırları içinde yer almasının o eyalete çok büyük bir ayrıcalık sağlayacağı düşüncesiyle bu kent District of Columbia denilen özel statüde bir bölge olarak kabul edilmiştir.