Cennette üreme var mı?

İçindekiler:

  1. Cennette üreme var mı?
  2. Ahirette aile hayatı nasıl olacak?
  3. Ahirette dünya hayatı hatırlanacak mı?
  4. Cennette kadınlara erkek verilir mi?
  5. Olenler ahirette buluşur mu?
  6. Ahirette günahlarımızı ailemiz görecek mi?

Cennette üreme var mı?

Orada eşlerimizle cinsel hayat sürecek, ama zarafet içinde. Çünkü cennette üreme yok. Her türlü yiyecek de var ama boşaltım yok.

Ahirette aile hayatı nasıl olacak?

Cevap: Cennetlikler, kendileri gibi inançlı ve iyi ahlaklı aile bireyleriyle beraber olacaklardır. ... Ra'd Suresi'nin 23'üncü ayetinde de inançlı, iyi insanların, kendileri gibi güzel ahlaklı ataları, eşleri ve çocuklarıyla beraber, durulmaya değer bahçelerde sürekli olarak kalacakları vurgulanmaktadır.

Ahirette dünya hayatı hatırlanacak mı?

Ahirette her şey hatırlanacak Amellerde bu kadar dikkatli bir gözetim varsa, insanın sevdiği ve aşkla bağlandığı birisi hakkındaki günah veya sevabından hesaba çekilmemesi düşünülemez. Öyleyse ahirette insana, dünyadaki her şey ister istemez hatırlatılacak ve hesaba çekilecektir.

Cennette kadınlara erkek verilir mi?

Kur'ân, cennette sadece erkeklerin ödüllendirileceğini, kadınların ise erkeklere ödül olarak takdim edileceğini söylemiyor. Cennette erkekler, genç, en güzel çağlarında birer delikanlı, kadınlar da yine onlarla yaşıt, dilberler, huriler olacaklardır. ... Cennete girenlere kendileriyle yaşıt, sevdikleri birer eş verilir.

Olenler ahirette buluşur mu?

"Ölüler birbirini bilir mi?" diye sorulunca Rasulullah (asm)'in cevabı: "Evet, nefsim yed-i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki onlar, kuşların ağaçların tepelerinde birbirlerini bildiği (tanıdıkları gibi) birbirlerini bilirler."

Ahirette günahlarımızı ailemiz görecek mi?

Açıktan işlenen günahlar da ahirette açıkça görülür. Allah bütün günahları herkese göstermeyecektir. Nitekim, tövbe edilmiş bazı günahları veya başkasının günahını gizleyen kişilerin günahlarını da Allah gizleyecektir. Allah'ın kulları sadece insanlar değildir.