Uçak check-in nedir?

İçindekiler:

  1. Uçak check-in nedir?
  2. Check-in nedir nasıl yapılır?
  3. Ücretsiz check-in nasıl yapılır?
  4. Check-in yapmak zorunlu mu?
  5. Check-in işlemi nasıl yapılır?

Uçak check-in nedir?

Seyahatinizi gerçekleştirmek için uçağın tarifeli kalkış saatinden belirli bir süre önce havalimanında yaptırdığınız bilet ve bagaj işlemlerinin tümüne check-in adı verilir.

Check-in nedir nasıl yapılır?

Check-in işlemi havaalanında bagaj verme ve bilet kontrol işleminden geçme olayıdır. Misafirlerimiz havaalanına gitmeden önce flypgs.com'dan Check-in sekmesinden Rezervasyon (PNR) Numarası ve ad- soyadınızı girerek işleminizi yapabilirsiniz.

Ücretsiz check-in nasıl yapılır?

Ücretsiz Check-in
  1. Online Check-in. ...
  2. 1. adım: Kimlik ve Uçuş Bilgilerine Ulaşma Ekranı ...
  3. 2. adım: Yolcu ve Uçuş Detayları Ekranı ...
  4. 3. adım: Koltuk Seçimi Ekranı ...
  5. 4. adım: Online Biniş Kartı Basımı ...
  6. Self Check-in.

Check-in yapmak zorunlu mu?

Online Check-in Yapmak Zorunlu mu? Bu işlemi yapmak zorunlu değil, fakat zamandan tasarruf etmek isteyenler için en uygun seçenek. Özellikle bagajı olmayan ya da sadece el bagajı olan yolcular, bu işlem sayesinde yalnızca biniş kartını kontrol görevlisine göstererek doğrudan uçağa giriş yapabilmektedir.

Check-in işlemi nasıl yapılır?

Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.