Kıbrısa giderken pasaport lazım mı?

İçindekiler:

  1. Kıbrısa giderken pasaport lazım mı?
  2. KKTC'de yaşamak için ne gerekli?
  3. KKTC pasaportu nereden alınır?
  4. Türkler Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?
  5. Kıbrıs'ta oturum nasıl alınır?
  6. Kktc'de oturma izni nasil alinir?
  7. Turkiyeden guney Kibrisa nasil gidilir?

Kıbrısa giderken pasaport lazım mı?

Türkiye'den Kıbrıs'a gitmek için yalnızca Türkiye Cumhuriyeti kimliği göstermek yeterlidir. Ehliyet gibi ülkemizde kimlik yerine kabul edilen belgeler Kıbrıs'a gitmek için yeterli değildir. Pasaportsuz bir şekilde Kıbrıs'a giden kişiler 1 ile 3 gün arasında Kıbrıs'ta konaklayabilme hakkına sahiptir.

KKTC'de yaşamak için ne gerekli?

Kıbrıs'a yerleşmek ve yaşamak için ne gerekli? Kıbrıs'a yerleşmek için özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları daha kolay şartlara sahiptir. Sadece herhangi bir şirkette çalışma izni ile veya taşınmaz mal yani ev alarak oturma izni ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yerleşebilirsiniz.

KKTC pasaportu nereden alınır?

Pasaport başvuruları İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi ,tüm kaymakamlıklar ve KKTC Temsilciliklerinden yapılabilir.

Türkler Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?

Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorundadırlar. Kıbrıs'ın iki kesimi arasındaki serbest geçişler, T.C. vatandaşları için geçerli değildir.

Kıbrıs'ta oturum nasıl alınır?

Daimi Oturma İzni İçin Başvuru
  1. 125.000 £ değerinde mülk sahibi (tek mülk)
  2. KKTC'de yıl boyunca sürekli ikamet (Ülke dışında 40 günden az harcanması)
  3. Altmış yaşın üstünde olanlar için; 3 yıllık sürekli oturma izni, Altmış yaşın altında olanlar için; 6 yıl sürekli oturma izni.
  4. Geçerli sağlık sigortası

Kktc'de oturma izni nasil alinir?

KKTC muhaceret yasalarına göre bulunduğunuz şehrin polis merkezlerinde bulunan muhaceret dairesine pasaportunuz ile birlikte müracaat edebilirsiniz. Oturma izinleri Lefkoşa merkezdeki Muhaceret Dairesi tarafından onaylanır. Bir yıllık verilen oturma izni belli bir ücrete tabidir.

Turkiyeden guney Kibrisa nasil gidilir?

Dolayısıyla, Güney Kıbrıs'a Türkiye'den uçuş yoktur, Kuzey Kıbrıs sınır kapılarından Türklerin Kıbrıs'a geçişi bir hayli zordur. Güney Kıbrıs'a gitmenin tek yolu Yunanistan üzerinden aktarmalı uçmaktır.