Sol hangi partiler?

İçindekiler:

  1. Sol hangi partiler?
  2. Merkez sol parti nedir?
  3. HDP sol parti midir?
  4. Aşırı sol ne demek?
  5. HDP neyi savunuyor?
  6. Sol kesim nedir?

Sol hangi partiler?

Sol Parti (Türkiye)
Sol Parti
BölünmeSosyalist Demokrasi Partisi Eşitlik ve Demokrasi Partisi Emekçi Hareket Partisi
ÖncülüBirleşik Sosyalist Parti Özgürlük ve Dayanışma Partisi
MerkezÇankaya, Ankara
Gazete(leri)SOL Bülten
19 satır daha

Merkez sol parti nedir?

Merkez sol, siyasette sol ve merkez arasındaki görüşler bütünüdür. Fırsat eşitliği yoluyla toplumsal adaletin sağlanabileceği düşüncesini savunmaktadır. ... Siyaseten ve toplumsal olarak radikal kararlar alınabilir. Bunun yanında reformist tutumlar ile de ekonomik ve sosyal politikalar sağlanabilir.

HDP sol parti midir?

Çözüm süreci. Demokratik sosyalist ve sol bir parti olarak HDP, siyasette önceliğini Türkiye-PKK çatışması'nın barış ile sonlandırılması için yürütülen çözüm süreci'ne vermektedir. HDP, 1984 yılından beri süren Türkiye-PKK çatışması'nın barış ile sonlandırılması için yürütülen çözüm süreci'nin bir parçasıdır.

Aşırı sol ne demek?

Aşırı sol (Radikal sol ya da İngilizcesiyle far-left), komünist ve sosyalist siyasi partilerin solunda yer alan ve statükoyu reddeden, tam devrim yanlısı hareketlerin tümü. Köklü yapısal reformlardan yanadır. ... Aşırı sol kanat siyasette din ve milliyet anlayışı arka plandadır.

HDP neyi savunuyor?

Demokratik sosyalist ve sol bir parti olarak HDP, siyasette önceliğini Türkiye-PKK çatışması'nın barış ile sonlandırılması için yürütülen çözüm süreci'ne vermektedir.

Sol kesim nedir?

Solculuk, var olan sosyal hiyerarşiyi kaldırmak isteyen ve zenginliğin eşit dağılımını destekleyen politik hareketlere karşılık gelen terimdir. Emek-sermaye çelişkisinde emekten taraftır. İnsan merkezlidir, odağına din, ırk, milliyet, cinsiyet vb. kavramlar yerine insanı alır.