MS hastalari ne yiyemez?

İçindekiler:

  1. MS hastalari ne yiyemez?
  2. MS hastaları hangi balıkları yemeli?
  3. MS hastalığında nelere dikkat etmeliyiz?
  4. EMES hastalığı icin hangi dualar okunur?

MS hastalari ne yiyemez?

Fakat sadece tuz değil, şeker, un, yağ içeren tüm besinlerden uzak durmak gerekir. MS hastaları için en sağlıklı yemek ev yemeği ( yani anne yemeği veya eş yemeği de diyebiliriz.) TUZU AZALT! Korziton böbrek üzerinde tuz tutma etkisi olduğu kadar, bir de vücuttan potasyum atma etkisi vardır.

MS hastaları hangi balıkları yemeli?

Balık: Tüm balıklar istenildiği kadar yenebilir. Balıklar omega yağ asitleri ve D-vitamini açısından çok zengindir ve MS hastalarının, haftada en az bir kez balık yemeleri gerekir. Buna karşın, diğer deniz ürünlerinin tüketimi (midye, karides, ahtapot vb.)

MS hastalığında nelere dikkat etmeliyiz?

Multiple Skleroz (MS) hastalarının dikkat etmesi gerekenler Bol sebze, meyve ve yağsız kırmızı et yiyebilirler. Aşırı yağlı kızartmalardan ve katı yağdan kaçınmalarını gereklidir. MS'li hastalar kaplıca, sauna ve hamam gibi aşırı sıcak yerlerden kaçınmalıdırlar.

EMES hastalığı icin hangi dualar okunur?

Hasta iken şu duâyı çok okur: “Lâ ilâhe illâllahü vahdehü lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü ebeden. Sübhânellahi Rabbil ibâdi ve rabbil bilâd. Vel hamdü lillâhi kesîren tayyiben mübâreken fîhi alâ külli hâl.