Eğri Boyun nasıl düzeltilir?

İçindekiler:

  1. Eğri Boyun nasıl düzeltilir?
  2. Eğri Boyun nedir?
  3. Tortikolis tedavi edilmezse ne olur?
  4. Bebeklerde boyun eğriliğine hangi doktor bakar?

Eğri Boyun nasıl düzeltilir?

Boyun eğriliği çoğunlukla bebek ve çocuklarda tortikollise bağlı gelişir. Büyük oranda fizik tedavi uygulamaları ile tam düzelme görülür. Bebek ve çocuklarda fizik tedavi ile düzelmeyen hastalarda cerrahi tedavi devreye girer. Cerrahi tedavi ile tam düzelme oranı çok yüksektir.

Eğri Boyun nedir?

Eğri boyun (tortikollis) boynun yana ve öne doğru hareketini sağlayan sternokleidomastoid (SKM) kasının kasılı kalmasıyla oluşan baş pozisyonuna verilen isimdir. Boynun kasılan kas tarafına doğru eğilmesi, çene ve yüzün ise karşı tarafa doğru rotasyonu ile karakterize dramatik bir görünüm ortaya çıkar.

Tortikolis tedavi edilmezse ne olur?

Çocuklarda boyun eğrilği ( Tortikollis )zamanında tedavi edilmezse yüzün bir tarafında kalıcı küçlmeye neden olur. Özellikle 1 yaşına kadar herhangi bir tedavi almayan ve ilk kez hastaneye başvuran hastalar cerrahi yöntem ile tedavi edilmelidir.

Bebeklerde boyun eğriliğine hangi doktor bakar?

Boynu eğri bebeği olan anne-baba ne yapmalıdır? Mutlaka bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanına başvurmalıdır. Doğumdan hemen sonra fark edilirse 6. aya kadar annenin yapacağı egzersizlerle tamamen düzeltilebilir. Bebeğin yatağı, mutlaka eğriliğin aksi yönüne boynunu döndürmesi sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır.