4207 sayılı kanun sigara içme cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. 4207 sayılı kanun sigara içme cezası ne kadar?
  2. Sigara içilmez levhası nasıl olmalı?
  3. 4207 sayılı kanun nedir?
  4. Işletmelere sigara cezası ne kadar?
  5. Kabahatler Kanunu idari para cezası nedir?
  6. Kapalı alanda sigara içme cezası ne kadar 2020?
  7. Kapalı alanda sigara denetimini kim yapar?
  8. Kapalı alanda sigara içme nereye bildirilir?

4207 sayılı kanun sigara içme cezası ne kadar?

4207 sayılı Yasanın 6 maddesinde, “idari para cezaları” başlığı altında “Bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasındaki zorunluluğu yerine getirmeyen tütün veya tütün mamullerinin içilmesinin yasaklandığı yerin memur olmayan yetkilisi veya amiri hakkında on milyon lira para cezası verilir.

Sigara içilmez levhası nasıl olmalı?

ç) En az on santimetre büyüklüğünde ve italik olmayan Haettenschweiler yazı karakteri kullanılarak kırmızı renkli büyük harflerle yan yana yazılmış “SİGARA İÇİLMEZ” ibaresi ile en az iki santimetre büyüklüğünde italik olmayan Helvetica Heavy yazı karakteri kullanılarak siyah renkli küçük harflerle yazılan “Burada tütün ...

4207 sayılı kanun nedir?

(1) Bu Kanunun amacı; kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması yönünde düzenlemeler yapmaktır.

Işletmelere sigara cezası ne kadar?

2020 yılı itibariyle kapalı alanda Tütün ve Tütün Mamulleri tüketen şahıslara 187 TL, sigara içimine müsaade eden işletmelere de ile TL ceza uygulanacak.

Kabahatler Kanunu idari para cezası nedir?

Madde 32 - (1) Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir.

Kapalı alanda sigara içme cezası ne kadar 2020?

Türkiye'de kapalı alanlarda sigara içme yasağı uzun zamandır uygulanıyor. Kapalı alanlarda sigara içen vatandaşlara, 2019 yılında 153.5 lira idari para cezası kesiliyordu. 2020 yılında ise bu ceza zamlandı ve 188 lira oldu.

Kapalı alanda sigara denetimini kim yapar?

Kurul il valisi veya vali yardımcısı başkanlığında her ay toplanır. Kurulu cezaî işlem uygulamaya yetkili olmayıp 4207 sayılı Kanun kapsamında gerekli cezaî işlemlerin uygulanması için yetkili birimlerin organizasyonundan sorumludur.

Kapalı alanda sigara içme nereye bildirilir?

Dumansız Hava Sahası Denetim Sisteminde; ALO 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Tütün İhbar Hattı aracılığıyla ya da Yeşil Dedektör mobil uygulaması üzerinden 4207 sayılı Kanun hükümlerinin ihlallerine yönelik ihbar ve şikâyetler Bakanlığımıza iletilmektedir.