Sağ göğsün altında bıçak saplanır gibi ağrı neden olur?

İçindekiler:

  1. Sağ göğsün altında bıçak saplanır gibi ağrı neden olur?
  2. Sağ göğüs ağrısı için hangi bölüme gidilir?
  3. Göğse sancı girmesi neden olur?
  4. Nefes darlığı için hangi bölümden randevu alınır?
  5. Göğsün altında hangi organ var?

Sağ göğsün altında bıçak saplanır gibi ağrı neden olur?

Eğer göğüs bölgenizde bıçak saplanır gibi bir ağrı hissediliyorsa muhtemel olarak kas ağrısıdır. Derin nefes aldığınızda veya duruş pozisyonunuzu değiştirdiğinizde ağrı seviyenizde artış varsa kas ağrısı olma ihtimali yüksektir. Yine bir uzman kontrolünde doğru teşhis sağlanarak uygun tedavi sağlanacaktır.

Sağ göğüs ağrısı için hangi bölüme gidilir?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Göğse sancı girmesi neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Nefes darlığı için hangi bölümden randevu alınır?

Nefes darlığı yaşayan hastalar kardiyoloji bölümüne gider. Kardiyoloji bölümün baktığı hastalıklar ise, - Göğüste tam yeri belli olmayan sıkışma hissi. Bu ağrı sol kola ve çeneye doğru yayılır.

Göğsün altında hangi organ var?

Dalak, karnın sol üst tarafında ve kaburgaların altında yumruk büyüklüğünde bir organdır. Dalak, enfeksiyonla savaşan ve vücut sıvılarını dengede tutan lenfatik sistemin bir parçasıdır.