Deprem sigortası kaç yılda bir yenilenir?

İçindekiler:

  1. Deprem sigortası kaç yılda bir yenilenir?
  2. Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?
  3. Ev Sigortası çatı akmasını karşılar mı?
  4. DASK yapılmazsa ne olur?

Deprem sigortası kaç yılda bir yenilenir?

Konut sahipleri DASK poliçesini 1 yıl içerisinde gerekli işlemlerde kullanabilirler ve kendilerini deprem ve etkilerine karşı güvence altına alabilirler. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gereklidir.

Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortasının yıl sonunda yenilenmesi gerekiyor. Yenilemelerde deprem sigortası poliçe bedelinde Çözüm sigorta yardımlarıyla sizlere hizmet sunuyor. Deprem sigortasının yaptırmayanlara herhangi bir ceza uygulanmıyor.

Ev Sigortası çatı akmasını karşılar mı?

Konut Sigortası Çatı Akmasını Karşılar Mı? Yoğun yağış sonucunda oluşan çatı akması problemi çatının yanı sıra konutun tamamını olumsuz yönde etkileyebilir. İklim şartlarına bağlı olarak ortaya çıkan çatı akması, sigorta kapsamında yer alır ancak bunun için poliçede belirtilmiş olması gerekir.

DASK yapılmazsa ne olur?

Afet Sigortaları Kanunu'na göre, DASK sigortası yaptırmayanlar devletin sunduğu konut kredisi ve depremde binanın zarar görmesi durumunda yapılan yardımdan yararlanamayacak. Ayrıca evine elektrik, su ve doğal gaz da bağlatamayacak.