Seçmeli ders hangi derstir?

İçindekiler:

  1. Seçmeli ders hangi derstir?
  2. Ilkokulda seçmeli ders var mı?
  3. Ders seçme ne zaman 2021?
  4. Lise seçmeli ders seçimi nasıl yapılır?
  5. Üniversite de kaç tane seçmeli ders seçilecek?

Seçmeli ders hangi derstir?

Okullarda zorunlu ve seçmeli diye iki tür ders vardır. Zorunlusu, devlet tarafından belirlenmiş, öğrencinin tercih hakkının bulunmadığı matematik, Türkçe gibi derslerdir. Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir.

Ilkokulda seçmeli ders var mı?

İlkokul ortaokul haftalık ders çizelgesi (ilkokul ortaokul ders saatleri) ... Öğretim programlarının uygulanmasında haftanın belirli bir günü/günleri altı (6) ders saatlik zaman dilimi "seçmeli ders saatleri" olarak belirlenir.

Ders seçme ne zaman 2021?

Ders seçim işlemleri; 06 Eylül - 10 Eylül 2021 tarihleri arasında üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Ders seçimi yapmak isteyen öğrenciler, bu tarihler arasında işlemlerini gerçekleştirecek. Ders ekle sil için ise 13 Eylül - 17 Eylül 2021 tarihleri dikkate alınacak.

Lise seçmeli ders seçimi nasıl yapılır?

Adımlar şöyle: Kurum İşlemleri- Ders İşlemleri- Seçmeli Dersler- bölümünden okul bazında seçilen tüm seçmeli dersler seçili hale getirilip kaydediliyor. Öğrenci Seçmeli Ders Belirleme - bölümünden sınıf seçilir- alttan o sınıf için seçilen ders seçilerek listeleme yapılır.

Üniversite de kaç tane seçmeli ders seçilecek?

AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir. Bölüm ders planında yer alan tüm dersleri almış ve başarmış olmak da diğer bir mezuniyet şartıdır. Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür.