Şeytanın ayak izi nerede?

İçindekiler:

  1. Şeytanın ayak izi nerede?
  2. Şeytan Sofrası Cunda Adası'nda mı?
  3. Şeytan Sofrası giriş ücretli mi?
  4. Şeytanın ayağı var mı?
  5. Neden Şeytan Sofrası?
  6. Şeytanın ayak izi nedir?
  7. Şeytanın kaç bacağı vardır?
  8. Şeytan Sofrası gercek mi?
  9. Şeytan Sofrası nasıl oluşmuş?
  10. Ayvalık Küçükköy arası kaç km?
  11. Cunda Adası Şeytan Sofrası arası kaç km?

Şeytanın ayak izi nerede?

Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.

Şeytan Sofrası Cunda Adası'nda mı?

Şeytan Sofrası bir yandan Ayvalık'a da yakın olduğundan, buradaki konaklama tesislerini tercih etme imkânı da bulunmaktadır. Cunda Adası'nda yer alan şık butik oteller ise konaklama seçeneklerini çeşitli kılmaktadır. Şeytan Sofrası, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın da göründüğü muazzam bir manzaraya sahiptir.

Şeytan Sofrası giriş ücretli mi?

Şeytan Sofrası için herhangi bir giriş ücreti ödemiyorsunuz. Şeytan Tepesi'ne arabalarınız için otopark bulunuyor, 5TL alıyorlar.

Şeytanın ayağı var mı?

Buraya gelenlerin ziyaret etmeden geçemediği yer ise şeytanın ayak izi şeklindeki çukur. Bu çukur tepenin en ucunda bulunuyor ve demir parmaklıklarla çevrili. ... Bu şeytanın 3 ayaklı olduğuna inanılır. Kaçarken bıraktığı ayak izlerinden birinin Şeytan Sofrası'nda olduğuna inanılır.

Neden Şeytan Sofrası?

Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır. Demir kafes içine alınan ayak izine benzeyen şekil turistlerin özellikle uğradığı yerlerden biridir.

Şeytanın ayak izi nedir?

Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır. Demir kafes içine alınan ayak izine benzeyen şekil turistlerin özellikle uğradığı yerlerden biridir.

Şeytanın kaç bacağı vardır?

Bu hikâyeye göre; Zeus'un İda adındaki süt annesi, şeytanın Zeus'a zarar vereceğini düşünür ve bundan korkarak şeytanı kovar. Bu şeytanın 3 ayaklı olduğuna inanılır. Kaçarken bıraktığı ayak izlerinden birinin Şeytan Sofrası'nda olduğuna inanılır. Diğerleri ise İda dağlarının eteğinde ve Midilli Adası'ndadır.

Şeytan Sofrası gercek mi?

Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli adası manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.

Şeytan Sofrası nasıl oluşmuş?

Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır.

Ayvalık Küçükköy arası kaç km?

Küçükköy Ayvalık Merkez arası arabayla 7 kilometre ve yaklaşık 12 dakika, Küçükköy Cunda Adası arası arabayla 15 kilometre ve yaklaşık 33 dakika, İstanbul Beşiktaş'tan Küçükköy 431 kilometre ve yaklaşık 5 saat 40 dakika sürüyor.

Cunda Adası Şeytan Sofrası arası kaç km?

Cunda Adası'ndan Şeytan Sofrasına gitmek için 9 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Yaklaşık olarak 16 dakika sonunda tepeye ulaşabilirsiniz.