Gazi Umur Bey kimdir?

İçindekiler:

  1. Gazi Umur Bey kimdir?
  2. Umur Bey tarihte kimdir?
  3. Umur beyi kim oynuyor?
  4. Umur Bey ne zaman öldü?
  5. Diriliş Ertuğrul da Umur Bey kimdir?
  6. Umur Bey ne zaman doğdu?

Gazi Umur Bey kimdir?

Aydınoğlu Gazi Umur Bey (ö. 1348), Aydınoğulları Beyliği'nin ikinci ve en ünlü beyidir. Denizci olarak büyük şöhret kazanmış bir Türk askeri ve devlet adamıdır. Şair Enverî tarafından "Düstûr-Nâme” adlı eserde hayatı destanlaştırılmış bir şekilde anlatılır.

Umur Bey tarihte kimdir?

Umur Bey ya da Aydınoğlu Gazi Umur Bey Aydınoğulları Beyliği'nin ikinci ve en ünlü beyidir. Denizci olarak bilinen bir Türk askeri ve devlet adamıdır. 1309 yılında Leşkeri-eli'nde (Aydınoğlu topraklarında) dünyaya geldi. Aydınoğulları Beyliği'nin kurucusu Aydınoğlu Mehmet Bey'in beş oğlundan ikincisidir.

Umur beyi kim oynuyor?

Şahin Ergüney tarafından canlandırılan Umur Bey karakteri ilgiyle merak ediliyor. İşte Kuruluş Osman'ın Umur Bey'i ile ilgili bilgiler... Kuruluş Osman Umur Bey kimdir, tarihte var mı? 1309 yılında Leşkeri-eli'nde (Aydınoğlu topraklarında) dünyaya geldi.

Umur Bey ne zaman öldü?

1348 Umur Bey/Ölüm tarihi

Diriliş Ertuğrul da Umur Bey kimdir?

Umur Bey ya da tam sanıyla Aydınoğlu Gazi Umur Bey, Aydınoğulları Beyliği'nin ikinci ve en ünlü beyidir. Denizci olarak büyük şöhret kazanmış bir Türk askeri ve devlet adamıdır. Şair Enverî tarafından "Düstûr-Nâme” adlı eserde hayatı destanlaştırılmış bir şekilde anlatılır.

Umur Bey ne zaman doğdu?

1309 Umur Bey/Doğum tarihi