Mekanik ağrılar nedir?

İçindekiler:

  1. Mekanik ağrılar nedir?
  2. Mekanik ağrı neden olur?
  3. Inflamatuar ağrı ne demek?
  4. Ani ağrı ne demek?
  5. Ani başlayan karın ağrısı neden olur?
  6. Inflamatuar nedir ne demek?

Mekanik ağrılar nedir?

Bel kaslarının gerilmesi yada burkulması en sık rastlanılan bel ağrısı sebebidir. Normalde bel kasları kasılı durumda vücudu taşırlar fakat anormal hareketlerlebu kasılı kasların zedelenmesi ile bu hadise oluşur.

Mekanik ağrı neden olur?

Mekanik ve dejeneratif nedenler Mekanik nedenler; lumbalizasyon, sakralizasyon, lomber lordoz artışı, disk hernileri(fıtıkları), travma ve zayıf kaslara bağlı bel ağrıları gibi nedenlerdir. Dejeneratif nedenler ise dokuların yaşlanmasına ve başka nedenlerle yapısının bozulmasına bağlı nedenler ile kireçlenmeleridir.

Inflamatuar ağrı ne demek?

İnflamatuar Ağrı; en sık, vücudun kas-iskelet sistemindeki yumuşak dokular zedelendiğinde hissedilir. Bu tip ağrı genellikle bölgeseldir ve hafif ağrı olarak tanımlanır. Çoğunlukla omuzda, kalça ve ellerde, ayrıca belde görülür.

Ani ağrı ne demek?

Hastada belirgin bir hastalığın bulgusu olarak aniden başlayan ağrılara akut ağrılar adı verilir. Bu ağrılar genellikle böbrek taşının idrar yollarını tıkaması, safra taşı, bağırsak tıkanması, beyin kanamasından kaynaklanan baş bölgelerinde ortaya çıkan şiddetli ağrılardır.

Ani başlayan karın ağrısı neden olur?

Bu tip karın ağrıları mide ve bağırsak sistemi hastalıklarının teşhisinde önemli bir bulgu olabilir. Kısa sürede ve şiddetli başlayan karın ağrılarının altında apandisit, safra kesesi iltihabı, mide delinmesi, pankreas iltihabı, bağırsak tıkanıklığı gibi önemli hastalıklar yatabilir.

Inflamatuar nedir ne demek?

Bağışıklık sistemi üzerinden tahriş edici ajanlara karşı vücudun verdiği tepki inflamatuar olarak bilinmektedir. Özellikle vücutta bağışıklık sistemini zararlı uyarıcıları tanıma özelliğine sahiptir. Böylece yok etme ve hemen ardından iyileştirme sürecini başlatır.