Türkiye'de fay hatları nereden geçiyor?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de fay hatları nereden geçiyor?
  2. Izmirdeki fay hatları nereden geçiyor?
  3. Gülbahçe Fayı nereden geçiyor?
  4. Bolu deprem bölgesi mi?
  5. Ankarada fay hattı var mı?
  6. Ankara Deprem bölgesi mı?

Türkiye'de fay hatları nereden geçiyor?

Fay, Anadolu Levhası ve Arap Levhası arasındaki sınır boyunca uzanmaktadır. Doğu Anadolu Fay Hattı, Ölü Deniz Çatlağı'nın kuzey sonunda Maraş Üçlü Bitişme'sinden başlayarak kuzeydoğu istikametinde işler ve Karlıova Üçlü Bitişme'sinde sona erer ki burada Kuzey Anadolu Fay Hattı ile buluşur.

Izmirdeki fay hatları nereden geçiyor?

İzmir'in güneybatısında Cumaovası ile Doğanbey burnu arasında Kuzeydoğu-Güneybatı genel doğrultulu bir yapısal hat şeklinde uzanır. Güneybatıya doğru doğrultusu kuzeye dönen bu çizgisellik, doğu ucunda Cumaovası Fayı'na birleşir. Batı ucuna rastlayan Doğanbey burnunda ise fay Ege Denizi'ne ulaşır.

Gülbahçe Fayı nereden geçiyor?

İzmir körfezi ile Karaburun yarımadasını yapısal ve morfolojik olarak ayıran önemli bir hattır. Gülbahçe fayının karadaki bölümü aynı adlı körfez ile güneydeki Sığacık körfezi arasında 15 km uzunluğundadır.

Bolu deprem bölgesi mi?

Düzce ve Bolu bölgesi sismik olarak oldukça aktiftir. Düzce kent merkezinin 100 km doğu ve batısında Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerinde tarihsel ve aletsel dönemde birçok deprem olmuştur (Şekil 4). ... Aletsel dönemde ise 1900-2000 yıları arasında bu bölgede 9 tane hasar yapan deprem olmuştur.

Ankarada fay hattı var mı?

Ankara'nın kuzeyinde 1. derece deprem bölgesi olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, güneydoğusunda Kırşehir Keskin Fay Hattı ve Haymana bölgesinde ise Bala'nın altındaki küçük fay hatları bulunuyor. Bu fay hatları itibari ile Ankara'da tehlike altındaki illerden biri oluyor.

Ankara Deprem bölgesi mı?

Bülent Özmen, son zamanlarda yapılan çalışmalar sonucu, Ankara'nın deprem tehlikesinin sanılanın aksinden yüksek olduğunu duyurdu. Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen 4.