İthal şahadetnamesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. İthal şahadetnamesi ne işe yarar?
  2. İthal şahadetnamesi kaç ay?
  3. Nihai Kullanım Sertifikası nedir?
  4. Ithalat sertifikası nasıl alınır?
  5. Gümrük Trafik Şahadetnamesi nedir?
  6. Ithal şahadetnamesi ile ilgili taahhütname nedir?
  7. Son kullanıcı belgesi ne demek?
  8. Ihracat ve ithalat belgesi nasıl alınır?
  9. Menşe şahadetnamesi ne anlama gelir?
  10. Sıhhat şahadetnamesi nedir?
  11. Ihracat belgesini kimler alabilir?
  12. Bitki sağlığı sertifikası nereden alınır?
  13. Menşe şahadetnamesi hangi durumlarda düzenlenir?

İthal şahadetnamesi ne işe yarar?

İTHAL ŞAHADETNAMESİ İhracatçı ülkeler tarafından kontrole tabi tutulan harp araç ve gereçleri ile bunları üretme niteliğine haiz kritik malzemelerinin ithalatında, ithalatçılar tarafından düzenlenen İthal Şahadetnameleri Bakanlığımızca onaylanmaktadır.

İthal şahadetnamesi kaç ay?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğe göre, ihracatçı ülke veya ihracatçısı tarafından, ithalatçıdan talep edilen ithal şahadetnamesi Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünü onayına tabi olacak. İthal Şahadetnamesinin geçerlilik süresi onay tarihinden itibaren altı ay olacak.

Nihai Kullanım Sertifikası nedir?

Nihai kullanım sertifikası ise yine Wassenaar düzenlemesi çerçevesinde Ticaret Bakanlığınca ithalatçı taraf veya taraflardan zorunlu olarak gösterilmesi gereken bir belge olup kitle imha silahlarının geliştirilmesinde kullanabilecek bir malzeme veya teknolojinin sevkiyatı sırasında çift kullanımlı malzeme ve ...

Ithalat sertifikası nasıl alınır?

İthalat belgesi işlemleri online olarak yapılmaktadır. E-imza yetkisine sahip kişilerin İthalat Genel Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. E-Devlet ya da direkt olarak Ticaret Bakanlığı E-İşlemler bölümünden online olarak ithalat belgesi başvurusu yapılmaktadır.

Gümrük Trafik Şahadetnamesi nedir?

İhracatı yapan firmanın üyesi bulunduğu yerel ticaret ya da sanayi odalarınca onaylanan bir belgedir. Menşe Şahadetnamesi; Uluslararası ticarette dolaşımda olan malın menşesi, yani üretildiği yer ve dolayısıyla hangi ülkeye ait olduğu bu belge üzerinde yer alır.

Ithal şahadetnamesi ile ilgili taahhütname nedir?

İthal şahadetnamesi nedir? Wassenaar Düzenlenmesi çerçevesinde, ihracatçı ülkeler tarafından kontrole tabi tutulan harp araç ve gereçleri ile bunları üretme niteliğine haiz kritik malzemelerin ithalatında alınması gereken izin belgesidir.

Son kullanıcı belgesi ne demek?

Son Kullanıcı Belgesi: Denetime tabi mal ve fikrî ürünlerin ihracatında satıcının onayı alınmadan üçüncü kişilere veya ülkelere verilmeyeceğinin, satılmayacağının alıcı tarafından taahhüt edildiğini gösteren, ilgili ülkenin yetkili resmî makamı tarafından onaylanan belgedir.

Ihracat ve ithalat belgesi nasıl alınır?

İhracat Belgeleri Nereden Alınır?
  1. Faturalar: ...
  2. Konsolosluk Faturası (Consular Invoice) ...
  3. Tasdikli Fatura (Legalized/Certified Invoice) ...
  4. Özel Fatura (İstisna Belgesi) ...
  5. Komisyoncu Alış ve Satış Faturaları ...
  6. Çeki Listesi (Weight Note) ...
  7. Koli Listesi (Packing List) ...
  8. Spesifikasyon Belgesi (Certificate of Specification)
Daha fazla öğe...

Menşe şahadetnamesi ne anlama gelir?

Menşe Şahadetnamesi (ya da ürün kimliği, ing. Cerfificate of Origin, CoO), uluslararası ticarete konu olan ürünlerin menşeini belirten belgelerdir. İhracatı yapan firmanın üyesi bulunduğu yerel ticaret ya da sanayi odalarınca onaylanan bir belgedir.

Sıhhat şahadetnamesi nedir?

Sıhhat Şahadetnamesi (health/sanitary certificate) canlı hayvanların sağlıklı, et ve diğer hayvansal ürünlerin hastalıksız ve temiz olduğunu gösteren belgelerdir.

Ihracat belgesini kimler alabilir?

İhracat yapmak isteyen tüccarlardan ticaret sicil gazetesi ve tek vergi numarası sahibi olduğuna dair belge istenmektedir. Esnaf ve sanatkarlardan ise tek vergi mükellefliği yanı sıra, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonundan üretim yaptıklarına dair belge almaları gerekmektedir.

Bitki sağlığı sertifikası nereden alınır?

Sağlık Sertifika ve Belgeleri Nereden Alınır? İhracatçının dış ticaret yapmak için gerekli olan Bitki Sağlığı Sertifikasını, Hayvan Sağlığı Sertifikasını ve Sağlık Sertifikasını almak için 81 ilde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlükleri'ne başvurması gerekir.

Menşe şahadetnamesi hangi durumlarda düzenlenir?

İthal edeceğiniz eşyaya ticaret politikası önlemi uygulanmaması için, sizden bu eşyanın ticaret politikası önlemi uygulanan ülkeler menşeli olmadığını, başka bir ülke menşeli olduğunu kanıtlamanız istenir. Bunun için de ithalat sırasında “menşe şahadetnamesi” ibraz etmeniz gereklidir.