SGK hangi durumlarda rapor parası ödemez?

İçindekiler:

  1. SGK hangi durumlarda rapor parası ödemez?
  2. Iş göremezlik raporu nasıl alırım?
  3. Iş göremezlik raporu hangi durumlarda verilir?
  4. Sigortalı meslekte kazanma gücünü en az hangi oranda kaybederse ülkemizde engelli sayılır?
  5. Maluliyet oranını kim tespit eder?
  6. Iş göremezlik ödemesini kimler alabilir?
  7. Iş göremezlik ödeneği hangi şartlarda alınır?

SGK hangi durumlarda rapor parası ödemez?

1 veya 2 gün gibi kısa süreli raporlarda SGK'dan rapor parası yatırılmaz. Rapor parasının alınabilmesindeki diğer şart hastalık teşhisi gerekliliği olmaktadır. Çalışan bireyin raporunda teşhis yoksa SGK'dan rapor ödemesi yapılmaz.

Iş göremezlik raporu nasıl alırım?

İş göremezlik ödeneği almak için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Iş göremezlik raporu hangi durumlarda verilir?

Çalışmasına engel olan sağlık sorunları neticesiyle, iş göremez raporu veriliyor. Doğum yapılması, kazaları veya diğer sağlık sorunları doktorların kontrolüyle gerçekleşiyor. Çalışmasına engel olabilecek durumlar doktorlar tarafından değerlendiriliyor ve durumlar raporla belirtiliyor.

Sigortalı meslekte kazanma gücünü en az hangi oranda kaybederse ülkemizde engelli sayılır?

ç) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60'ını kaybettiği, Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalılar malul sayılır.

Maluliyet oranını kim tespit eder?

İş kazalarında, 506 sayılı kanunun amir hükümle rine göre maluliyet oranı öncelikle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce belirlenir. Bu karara itiraz halinde Sosyal Sigortalar Yüksek Sağlık Kurulu hu itirazı çözümlemekle yükümlüdür.

Iş göremezlik ödemesini kimler alabilir?

İşte iş göremezlik ödeneğinden kimler yararlanabilir sorusunun cevabı; Sigortalı olarak bir işyerinde çalışmakta olan kişi işyerinde bir kaza geçirmiş ise veya işiyle alakalı olarak meslek hastalığından ötürü rapor almış ise SGK rapor parası alma hakkına sahiptir.

Iş göremezlik ödeneği hangi şartlarda alınır?

Hastalık veya herhangi bir rahatsızlığından dolayı rapor alınmış ise, çalışanın rapor tarihinden önce 90 (doksan gün) ssk primi ödemiş olması şartı ile rapor parası alma hakkına sahiptir.