Nbstat komutu nedir?

İçindekiler:

  1. Nbstat komutu nedir?
  2. SMB Direct nedir?
  3. SMB hizmeti nasıl açılır?
  4. SMB nedir ne ise yarar?
  5. Port 445 nedir?
  6. Kaç tane port var?
  7. Kateterizasyon nedir ne demek?

Nbstat komutu nedir?

Nbtstat, NetBIOS ad önbelleğinin ve Windows Internet Ad Hizmeti'ne (WINS) kayıtlı adların yenilenmesine olanak verir. Komut satırına parametresiz olarak “nbtstat” veya “nbtstat /?” yazılırsa komutun yardım ekranı gelir.

SMB Direct nedir?

Server Message Block(Sunucu İleti Bloğu), server-client arasındaki iletişimi sağlayan bir ağ protokolüdür. SMB protokolü, Windows sistemlerinin 139 ve 445 portlarını kullanarak, paylaşılan dosyalara erişimi, ağlar, yazıcılar ve çeşitli bağlantıları sağlar.

SMB hizmeti nasıl açılır?

Windows yazdırma, Windows'da yerleşik olan Sunucu mesaj bloğu (SMB), dosya ve yazıcı paylaşım protokolünü etkinleştirir....Windows yazdırmayı (SMB) yapılandırma

  1. Configure'dan Ağ > Hizmetler > Windows yazdırma (SMB) seçeneklerini belirleyin. ...
  2. Windows yazdırmayı (SMB) etkinleştir seçeneğini belirleyin.

SMB nedir ne ise yarar?

Açılımı Server Message Block olan SMB, Windows'un ağ üzerinde dosya ve yazıcı paylaşımı yapmasını veya paylaşılan dosya ve yazıcılara erişmesini sağlayan bir protokoldür.

Port 445 nedir?

445 nolu port dosya paylaşım portudur. Microsoft Windows işletim sistemlerinin her sürümünde 445 nolu port dosya paylaşım portu olarak kullanılır. ... Windows Hosting ve Windows Server Sunucu kullanıyorsanız bu portun dışarıya erişimini kapatmanız yararınıza olacaktır.

Kaç tane port var?

TCP ve UDP header'larında kaynak ve hedef port numaraları için 16 bit ayrılmıştır. Bu 16 bit ile 2 ^ 16 = 65536 farklı port numarası ifade edilebilir. Dolayısıyla bir bilgisayardan yapılabilecek toplam TCP veya UDP bağlantı sayısı teorik olarak 65536 sayısı ile sınırlıdır.

Kateterizasyon nedir ne demek?

Steril şekilde ambalajlanmış vücutta reaksiyon yaratmayan plastik bir maddeden imal edilmiştir. Kateterizasyon işlemi nedir? Kateterizasyon işlemi damar ve vücut içerisinde biriken sıvılar içerisine kateter yerleştirme işlemine verilen isimdir.