Fax ne demek türkçesi?

İçindekiler:

  1. Fax ne demek türkçesi?
  2. Fax çekmek ne demek?
  3. Navigasyon Türkçesi nedir?
  4. Prömiyeri ne demek?
  5. Video prömiyeri ne demek?
  6. Dramatize etmek ne demek?
  7. Tiyatroda dramatize etmek nedir?
  8. Televizyon anlamı nedir?
  9. Aksiyon ne demek felsefede?
  10. Hareket Nedir felsefe?

Fax ne demek türkçesi?

İngilizce bir kelime olan "fax" Türkçe'de; İsim olarak kullanıldığında; "faks" anlamına gelmektedir.

Fax çekmek ne demek?

faks çekmek ne demek? Haber, bilgi ya da görüntüyü faks aracılığıyla göndermek.

Navigasyon Türkçesi nedir?

Navigasyon, Türkçe'ye seyir ya da seyrüsefer olarak çevirilebilir, ancak birçok teknolojik terim gibi bu kelime de Türkçeleşmiş bir kelime olarak dilimize “Yol Kılavuzu” anlamında girmiştir.

Prömiyeri ne demek?

prömiyer, bir temsil öncesi yaşanan heyecanları sergilerken oyuncuların iç dünyasına da eğilen eğlenceli bir komedi."

Video prömiyeri ne demek?

Prömiyerler, videoları planlamanıza ve ilk yayınını Canlı olarak yapmanıza olanak tanır. Yayından sonra video, Sayfanıza kaydedilir. ... Facebook'ta daha önce prömiyeri yapılmış videoların tekrar prömiyeri yapılamaz.

Dramatize etmek ne demek?

Oyunlaştırmak. Acıklı ya da heyecan verici bir biçimde abartmak. Öykü haber, habere konu olan olayların dramatize edilerek yazılmasıdır.

Tiyatroda dramatize etmek nedir?

Bu nedenle dramatize etmek kelimesinin sözlüklerdeki anlamı: “ Bir edebî eseri radyo, televizyon veya sahne oyunu biçimine getirmek, bir olayı olduğundan daha acıklı, abartılı bir biçimde ortaya koymak” şeklindedir. ... Dramatize etmek en kısa tarifiyle bir olayı sahnede, filme oynanacak bir dram haline getime işidir.

Televizyon anlamı nedir?

Televizyon sözcüğü Yunanca'dan gelmiş olup “uzaktan görmek” anlamına gelir. 1923 yılında İngiltere'de icat edilmiş ve 1930'lu yıllarda geniş kitlelere satılmaya başlanmıştır.

Aksiyon ne demek felsefede?

Blondel'e göre, aksiyon (Action-Hareket), akt (Acte-Fiil) dan daha somut (müşahhas) olup kendisinde içkin (mündemiç) olan bir ameliyenin prensibini, vasıtasını, realitede ise varlığın ve bilginin birliğini izah eder. ...

Hareket Nedir felsefe?

Hareket, kelâm âlimlerinin çoğunluğuna göre cismin oluş (kevn) cinsinden bir arazıdır. Cismin mekânda bulunuşu hareket veya sükûn halinde olur. Onun mekânda duruşu sükûn, oradan intikali hareket adını alır ki her ikisi de birer oluştur (İbn Fûrek, s. 210).