Milli eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Nedir?

İçindekiler:

  1. Milli eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Nedir?
  2. Fatih projesinin temel amacı nedir?
  3. Fatih nedir EBA?
  4. Fatih projesinin kapsamı nedir?

Milli eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Nedir?

Her öğrencimizin en iyi eğitime kavuşması, en kaliteli eğitim içeriklerine ulaşması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için tasarlanmış olan FATİH Projesi, eğitimde teknoloji kullanımıyla ilgili dünyada uygulamaya konulan en büyük ve en kapsamlı eğitim hareketidir.

Fatih projesinin temel amacı nedir?

Eğitimde FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için başlatılmıştır.

Fatih nedir EBA?

Eğitimde FATİH Projesi ile öğrenci, bulunduğu ortamdan bağımsız olarak ders notlarına, ders içi projelere ve öğretmen tarafından verilen ödevlere ulaşabilmekte, ürettiği bilgileri öğretmeni ve diğer arkadaşları ile paylaşabilmekte ve ayrıca EBA ile yardımcı dokümanlarla öğrendiği konuları pekiştirebilmektedir.

Fatih projesinin kapsamı nedir?

Fatih Projesinin Açılımı Fatih projesi, bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edecek şekilde derslerde etkin kullanımı için tüm düzeydeki okullarda tablet, dizüstü bilgisayar, etkileşimli tahta ve internet ağ yapısının sağlanmasını kapsamaktadır.