ABC1 20 ne demek?

İçindekiler:

  1. ABC1 20 ne demek?
  2. Reyting ve izlenme oranı nedir?
  3. Izlenme payı nedir?
  4. AB Su demek mi?

ABC1 20 ne demek?

20 yaş ve üzerindeki ABC1 Sosyo-ekonomik Statü grubuna mensup bireylerden oluşan evren; Örnekleme dahil olan 40 ilin kent ve kır tüm yerleşim yerlerinde, en az 1 çalışan televizyonu olan, A, B veya C1 SES grubuna mensup hanelerde yaşayan 20 yaş ve üzerindeki kişiler ve bu haneleri ziyaret eden 20 yaş ve üzerindeki ...

Reyting ve izlenme oranı nedir?

Bir televizyon programının izlenme oranına reyting denir. Reytingi belirleyen en önemli faktörlerden biri, programların yayınlanma günü ve saatidir. Televizyonun en çok izlendiği saatlere prime time denir. Prime time'da yayımlanan programların reyting oranları çok daha yüksek olur.

Izlenme payı nedir?

İzleyici oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır ve bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.

AB Su demek mi?

Ab kelimesi Türkçeye Farsçadan geçmiş olan bir kelimedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre kelimesi anlamı şu biçimdedir: Su anlamına gelmektedir. Ab-ı Hayat Ne Demektir? ... Bengi su ya da dirim suyu şeklinde de ifade edilir.