Namaz kılarken kurandan bir bölüm okumaya ne denir?

İçindekiler:

  1. Namaz kılarken kurandan bir bölüm okumaya ne denir?
  2. Namazda Kuran okunur mu?
  3. Namazda sure kağıttan okunur mu?
  4. Telefon ile namaz kılınır mı?
  5. Internetten hocayla namaz kılınır mı?

Namaz kılarken kurandan bir bölüm okumaya ne denir?

Namazda ayaktayken kurandan bir bölüm okumaya Kırâat denir. Kıraat Namazda, kıyam hâlinde, yani, ayakta iken Kur`an-ı Kerîm`den bir veya birden fazla âyet okumaktır.

Namazda Kuran okunur mu?

İhtiyaç halinde, namaz kılan kişinin namazın içinde -kıyamda- eline aldığı Kur'an-ı Kerim'e bakıp namaz kılması caiz görülmüştür.

Namazda sure kağıttan okunur mu?

Kağıttan ya da kitaptan okuyarak namaz kılmak caiz değildir. Namaz kılan bir müslümanın, bir an evvel şu beş kısa sure ve duayı öğrenmesi lazımdır. Fetvada, yeni müslüman olan kişinin bu duaları öğreninceye kadar kağıda bakarak okuması caizdir. Bu konuda, İmam-ı Muhammed ve Ebu Yusuf, 'mekruh olur' dediler.

Telefon ile namaz kılınır mı?

Kurul, "Televizyon ve radyo gibi iletişim cihazları aracılığı ile başka bir mekandaki imama uymaya niyet etmekle mekan birliği gerçekleşmiş olmayacağından bu şekilde kılınan namaz geçerli değildir." açıklamasında bulundu. ... Kararda, "İmama uyan cemaatten, namazda Kur'an okuma yükümlülüğü tamamen düşer.

Internetten hocayla namaz kılınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, cuma namazı da dahil olmak üzere cemaatle kılınan namazlarda, imam ile ona uyanların hakikaten veya hükmen aynı mekanda bulunması şart olduğundan, televizyon ve internette yayınlanan namazlara başka yerlerden eşlik edilmesinin caiz olmadığını bildirdi.