Ebru Kitresi evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ebru Kitresi evde nasıl yapılır?
  2. Ebru sıvısı nedir?
  3. Ebru suyuna ne katılır?
  4. Pebeo toz kitre nasıl hazırlanır?

Ebru Kitresi evde nasıl yapılır?

Kitre yaklaşık 5 litre suya dolu dolu bir avuç olarak koyulur. Bir iki gün bekletildikten sonra elimize bir eldiven giyip yumuşayan kitreyi suyun içinde ezerek inceltiyoruz. Bu işlemi isterseniz blender ile yapabilirsiniz. Daha iyi erimesi için kitreyi 1-2 gün daha bekletmemiz gerekir.

Ebru sıvısı nedir?

Kitre suya kıvam vermek ve boyaların dibe çökmesini engellemek amacıyla kullanılır. Geven isimli bitkinin suda bekletilmesi sonucunda elde edilen salgısından temin edilir. Avrupa'da kitre yerine deniz kadayıfı kullanılmaktadır.

Ebru suyuna ne katılır?

Kitre, ekstra deniz kadayıfı veya kıvam arttırıcı belli oranda suya katılarak blender yardımıyla topak kalmayana kadar ezilerek ebru sanatı suyu hazırlanır. Kullanmadan önce 1-2 saat bekletilir, köpükler gidince kullanılır. Bir gün önceden hazırlarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Pebeo toz kitre nasıl hazırlanır?

Uygun bir kaba alınan 1 litre suyun içine 3 çay kaşığı Pebeo Marbling Kıvam arttırıcı Toz Kitre ekleyerek eritiniz. Eritme işlemini kitrenin su içinde topaklanmamasını sağlayacak şekilde yapmalısınız. Kitre ne kadar uzun süre karıştırılarak hazırlanırsa kalitesi de o kadar iyi olur.