Karahindiba bitkisi nasıl?

İçindekiler:

  1. Karahindiba bitkisi nasıl?
  2. Taze karahindiba çiçeği çayı nasıl yapılır?
  3. Karahindiba neresi kullanılır?
  4. Karahindiba faydaları nasıl tüketilir?
  5. Taze karahindiba nerede bulunur?

Karahindiba bitkisi nasıl?

Karahindiba, papatyagiller ailesinden gelir. Otsu bir bitki olan karahindiba sarı çiçekli ve yeşil yapraklı bir bitkidir. Doğru tüketildiği zaman karahindibanın pek çok önemli faydası vardır. Bu karahindiba bitkisi sıcak iklimlerde yetişirken soğuğa karşı da oldukça dayanıklıdır.

Taze karahindiba çiçeği çayı nasıl yapılır?

Karahindiba çayı için bir fincan suyu kaynatın. Kaynama tamamlandıktan sora 1 şeker kaşığı kadar karahindiba otunu fincana ilave edin. Üzerini kapatarak 5 dakika demlenmesini bekleyin. Sonrasında süzerek ılık şekilde tüketebilirsiniz.

Karahindiba neresi kullanılır?

Yapraklarından ve köklerinden çay yapılan karahindiba, balla tatlandırılarak içilir. Bunun yanında taze yaprakları haşlanan bitkinin suyu ve yaprakları ayrı ayrı kullanılır. Suyu tonik olarak lapası ise cilt maskesi olarak kullanılır. Sap ve çiçek kısımlarından yağı çıkarılan karahindiba, şurup olarak da tüketilir.

Karahindiba faydaları nasıl tüketilir?

Çayın kahvaltılardan yarım saat önce aç karnına tüketilmesi önerilmektedir. Karahindiba çayını günde 2-3 kez de tüketebilmek mümkündür. Karahindiba otu tümüyle kök, yaprak ve çiçekleri farklı şekillerde yemeklerde kullanılabilmektedir. Yaprakları, kökleri salatalarda kullanılabilmektedir.

Taze karahindiba nerede bulunur?

Karahindiba Taraxacum officinale Diğer İsimlerAslandişi, Keklikotu, Radika, ŞeytanarabasıFamilyaPapatyagiller ( Asteraceae )Sınıfİki çenekliler ( Magnoliopsida )BölümKapalı tohumlular ( Magnoliophyta )TakımAsteralesYetiştiği BölgelerAvrupa, Asya, Afrika ve Amerika (ülkemizde genellikle çayırlarda yol kenarlarında ...