Birey Sıra No nedir yeni kimlik?

İçindekiler:

  1. Birey Sıra No nedir yeni kimlik?
  2. Kütük no ve sayfa no nedir?
  3. Kimlik kartım nerede sorgulama?
  4. TC Kim No Dogrulama?
  5. Sadece TC numarası ile neler yapılabilir?

Birey Sıra No nedir yeni kimlik?

Birey sıra no yeni kimlik kartlarında verilmemektedir. Çipli bölgeye kişisel verileri korumak amacı ile yerleştirilmiş ve gizli tutulmuştur. Eski kimlik kartlarında ise arka yüzeyde bulunmaktadır. Bu bilgilere Nüfus Müdürlükleri ve e-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kütük no ve sayfa no nedir?

Sayfa no = aile sıra no dur. Yani o ailenin ortak hane numarası.Baba,anne,çocuğun sayfa nosu aynıdır. Sıra no ise bireyin o hanedeki sıra numarasıdır.

Kimlik kartım nerede sorgulama?

e-Devlet şifrenizle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-tc-kimlik-karti-basvuru-durumu-sorgulama URL adresinden giriş yaparak TC Kimlik kartı Başvurunuz ne durumda sorgulayabilirsiniz.

TC Kim No Dogrulama?

Bunun için yine http://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresine girdikten sonra, online sorgulamalar kısmından T.C. Kimlik No Doğrulama bölümüne girip, sizden istenen bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra, T.C. kimlik numarasının doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Sadece TC numarası ile neler yapılabilir?

Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor. Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor.