Aristoteles kimdir makale?

İçindekiler:

  1. Aristoteles kimdir makale?
  2. Cabir Bin Hayyan kimdir kısa bilgi?
  3. Aristotle neyi buldu?
  4. Aristoteles Kimdir ve Eserleri?

Aristoteles kimdir makale?

Aristoteles, Antik Yunan filozofudur. Batı felsefesini oluşturan iki en büyük düşünürden bir tanesidir. Diğer düşünür ise Platon'dur. Fizik, gökbilim, felsefe, mantık, zooloji, siyaset, biyoloji alanlarından eserler yazmıştır.

Cabir Bin Hayyan kimdir kısa bilgi?

Câbir bin Hayyân, tüm bilim insanları tarafından kimyanın tartışmasız babası olarak tanınır. Hayatı 7 yılları arasında geçen ve bir eczacının oğlu olan Câbir, ömrünün büyük bir kısmını Irakın Kufe şehrinde geçirdi ve burada kimyayı bilimsel olarak sistemleştirdi.

Aristotle neyi buldu?

-Aristoteles, İlk Felsefe ismini verdiği kitabında evrenin ilk ve son nedenlerini araştırır. Bu eser sonradan Metafizik adını almıştır. Tanrı'nın kendisi nedenler nedeni olduğu için, Aristoteles'in Metafiziği, aynı zamanda teoloji adını da almıştır. ... - Antik Yunan dünyasında mantığı sistemleştiren Aristoteles olmuştur.

Aristoteles Kimdir ve Eserleri?

Aristoteles ya da kısaca Aristo (MÖ 384 – 7 Mart MÖ 322) Antik Yunan filozof. Platon ile Batı düşüncesinin en önemli iki filozofundan biri sayılır. Fizik, gökbilim, ilk felsefe, zooloji, mantık, siyaset ve biyoloji gibi konularda pek çok eser vermiştir.