Fotoselli lamba nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Fotoselli lamba nasıl çalışır?
  2. Cny70 sensörü ne işe yarar?
  3. LDR nedir nasıl çalışır?
  4. Yansıtma sensörü nedir?
  5. Çizgi takip sensörü nedir?
  6. Çizgi izleyen robot için hangi sensör mutlaka gereklidir?
  7. Hall sensörü nasıl çalışır?
  8. Sensör teknolojisinin kullanıldığı araçlar nelerdir?
  9. Sensör nedir nerede kullanılır?

Fotoselli lamba nasıl çalışır?

Fotoelektrik olay prensibiyle çalışır. Fotoseldeki cam kürenin iç kısmı sodyum,lityum gibi alkali metallerle kaplanır. Çünkü alkali metaller yüksek enerjili beyaz ışık alınca (güneş ışığı) elektronları kopar ve anot ucuna çekilirler.

Cny70 sensörü ne işe yarar?

Cny70 kontrast sensörü olarakta bilinen bu sensör aslında bir kızılötesi kaynak ( Fotodiyot ) ve bir ışığa duyarlı transistör ( Fototransistör ) den meydana gelir. Fotodiyot 950 nm dalga boyunda bir ışık yayar. ( IR ışık ). Fototransistörün base'i bu IR ışığın zemine çarpıp geri yansımasıyla tetiklenir.

LDR nedir nasıl çalışır?

LDR, yukarıda da bahsettiğim gibi ışığa duyarlı bir devre elemanıdır. Üzerine düşen ışık şiddeti ile ters orantılı bir çalışma prensibine sahiptir. Yani üzerine düşen ışık şiddeti arttıkça sahip olduğu direnç değeri azalır, ışık şiddeti azaldıkça sahip olduğu direnç değeri artar.

Yansıtma sensörü nedir?

Yansımalı sensörler ( reflective optosensors ) içerisinde IR led ve fototransistör bulunduran aktif sensörlerdir. Yaydıkları IR ışığın geri yansıyıp fototransistör tarafından algılanması ile çalışırlar. IR ışığın geri yansıma miktarı çarpıp geri geldiği yüzeyin rengine bağlıdır.

Çizgi takip sensörü nedir?

QTR-8RC Kızılötesi Çizgi Takip Sensörü - Yansıtıcı Optik Sensör Modülü Bu sensör modülü 8 IR LED/fototransistör çifti 10 mm'lik alana monteli, çizgi izleyen robot için mükemmel bir dedektördür. ... QTR-8A Reflectance Sensor Array'den farkı her sensör ayrı bir dijital I / O ölçülebilir çıkışı sağlar.

Çizgi izleyen robot için hangi sensör mutlaka gereklidir?

Çizgi izleyen robotların sensör devrelerinde kullanılan sensörleri giriş üniteleri kısmında anlatmıştık. Başlangıç olarak hazırlayacağınız basit bir çizgi izleyen robot projesi için 3 adet CNY70 kontrast sensörü kullanmanız yeterli olacaktır.

Hall sensörü nasıl çalışır?

Bir Hall etkisi sensöründen gelen çıkış sinyali, cihazın etrafındaki manyetik alan yoğunluğunun işlevidir. Sensörün etrafındaki manyetik akı yoğunluğu önceden belirlenmiş belirli bir eşiği aştığında, sensör bunu algılar ve Hall Voltajı, VH adı verilen bir çıkış voltajı üretir.

Sensör teknolojisinin kullanıldığı araçlar nelerdir?

Termistörler, Termokupl, yarı iletken sıcaklık sensörleri, direnç sıcaklık detektörleri (RTD'ler), yarı iletken sıcaklık sensörleri gibi farklı tip pek çok sıcaklık sensörü vardır. Sıcaklık sensörleri, bilgisayarlar, klima sistemleri, otomobiller ve sanayi gibi uygulamalarda kullanılır.

Sensör nedir nerede kullanılır?

Bir diğer adı da algılayıcı olarak bilinen sensörler, kullanıldıkları çevredeki sıcaklık, basınç, mesafe gibi birçok örneğini verebileceğimiz fiziksel ortam değerlerini algılayabilen cihazlardır. ... Sensörler endüstri alanı başta olmak üzere birçok alanda vazgeçilmez cihazlar haline gelmiştir.