Akciğerde nodül ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Akciğerde nodül ne anlama gelir?
  2. Akciğer nodülü büyür mü?
  3. Nodül ile tümör aynı şey mi?
  4. Akciğer nodül hangi doktora gidilir?
  5. Akciğer ödemi neden olur?

Akciğerde nodül ne anlama gelir?

AKCİĞERLERDE NODÜL. Akciğerde yerleşen çapı 3cm'den küçük olan geçirilmiş enfeksiyon sonrası kalan bir sekel, iyi huylu bir akciğer tümörü veya akciğer kanseri ya da başka bir organ kanserinin akciğere yayılması ile ortaya çıkan lezyonlardır. Halk arasında “akciğerde leke” şeklinde de tanımlanırlar.

Akciğer nodülü büyür mü?

Eğer periyodik aralıklarda yapılan kontrollerde nodüllerin boyutlarında küçülme görülüyorsa ya da kayda değer bir büyüme gözlenmiyorsa herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Kötü huylu kitleler ise 20 cm'den daha büyük boyutlara sahip olduğu için iyi huylu akciğer nodüllerinden kolayca ayrışmaktadır.

Nodül ile tümör aynı şey mi?

Nodül eşittir tümör demek değildir. Çoğu nodül iyi huyludur.

Akciğer nodül hangi doktora gidilir?

6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl göğüs hastalıkları uzmanlık eğitimi alan hekimler, "Göğüs Hastalıkları Uzmanı" olarak adlandırılır. Göğüs hastalıkları uzmanı hangi hastalıklara bakar? Göğüs hastalıkları bölümünde astım, KOAH gibi hastalıklar başta olmak üzere akciğerin her türlü hastalığına bakılır.

Akciğer ödemi neden olur?

Akciğer ödemi çoğunlukla kalp problemleri nedeniyle olur, ancak kalp dışında akciğer iltihabı (pnömoni), belli toksinlere veya ilaçlara maruz kalma, veya yüksek irtifa da nedenler arasındadır. Akciğer ödemi son derece acil bir durumdur ve anında müdahale gerektirir.