Kloroform buharı nedir?

İçindekiler:

  1. Kloroform buharı nedir?
  2. Kloroform kaç derecede buharlaşır?
  3. Kloroform nedir ne için kullanılır?
  4. Kloroform far temizleme nedir?
  5. Kloroform kaç derecede kaynar?
  6. Kloroform yanıcı mı?
  7. Kloroform nasıl bir maddedir?
  8. Far temizleme neyle yapılır?

Kloroform buharı nedir?

kloroform anestezik (uyuşturucu) etkisi olan bir kimyevi madde. kimyasal formülü chcl3 olup, triklormeton da denir. ağır, renksiz bir sıvı olup 61°c'de kaynar. yoğunluğu 1,476 g/cm3tür. kolay buharlaşır. yağları çözer. kimyasal işlemlerde çok kullanılır.

Kloroform kaç derecede buharlaşır?

Ağır, renksiz bir sıvı olup 61 °C'de kaynar. Yoğunluğu 1,48 g/cm³'tür. Kolay buharlaşır....Ek bilgi.
AğırlıkYok
Paketleme1 Litre, 5 Litre, 10 Litre, 30 Litre

Kloroform nedir ne için kullanılır?

Birkaç maddenin birleşimi ile ortaya çıkan bu madde, sanayi üretimlerinde sıkça kullanılır. Kloroform, hoş kokulu ve renksiz bir sıvıdır. Anestezide ve diş işlemlerinde, diğer çeşitli cerrahi operasyonlarda da kloroform kullanılır. Soğutucu ve teflon üretiminde kullanılır.

Kloroform far temizleme nedir?

Kloroform denilen kimsayalın ismi halk arasında pleksi yapıştırıcı olarak bilinir. Bu kimyasal birçok amaçla kullanılır. Pleksi olan yüzeylerin yapıştırılması, far içi temizlemedikten sonra farların yapıştırılması ve son zamanlar da araç far camlarının parlatılması için kullanılmaktadır.

Kloroform kaç derecede kaynar?

61,2 °C Kloroform/Kaynama noktası

Kloroform yanıcı mı?

Oda sıcaklığında hoş bir kokuya sahip olan ve yanıcı olmayan berrak, renksiz ve yoğun bir sıvıdır. Tadı tatlıdır ama ağızda ve boğazda sıcak, yanma hissi oluşturur. Sıvı ile temas ciltte yaralar üretir. Kloroformun sıvı formu uçucu bir maddedir.

Kloroform nasıl bir maddedir?

Kloroformun Özellikleri Oda sıcaklığında hoş bir kokuya sahip olan ve yanıcı olmayan berrak, renksiz ve yoğun bir sıvıdır. Tadı tatlıdır ama ağızda ve boğazda sıcak, yanma hissi oluşturur. Sıvı ile temas ciltte yaralar üretir. Kloroformun sıvı formu uçucu bir maddedir.

Far temizleme neyle yapılır?

Sirke ve karbonat karıştırılarak, temiz bir bez yardımıyla farın yüzeyine yayılır. Kişiler kendi imkânları ile far temizliği yapabilirler.