Gebe muayenesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gebe muayenesi nasıl yapılır?
  2. Ilk hamilelik muayenesi nasıl yapılır?
  3. Gebelik takibinde ilk muayenede istenecek tetkikler nelerdir?
  4. Elle Hamilelik nasıl anlaşılır?
  5. Hamilelik etrafa ne zaman söylenir?
  6. Gebelik takibi nasıl yapılır?
  7. Hamile oldugunu öğrendikten sonra ne yapılmalı?

Gebe muayenesi nasıl yapılır?

Ultrason Muayene
  1. Transvajinal USG ile yaklaşık 5.5-6 hafta civarında fetal kalp sesi duyulabilir.
  2. Özellikle adet düzensizliği olan gebelerde CRL (baş-popo mesafesi) ölçümü ile gebelik zamanı tam olarak hesaplanabilir.
  3. Bazı fetal anomaliller ilk trimester ultrasonografik muayenede saptanabilir.

Ilk hamilelik muayenesi nasıl yapılır?

Ultrason, gebeliğin ilk 13 haftasına kadar vajinal yolla, daha sonraki dönemlerinde ise abdominal (karından) yolla yapılmalıdır. Ultrason incelemesi ile gebeliğin normal olup olmadığı, gebelik yaşının son adet tarihi ile uyumlu olup olmadığı, bebeğin gelişiminde ve organlarında sorun olup olmadığına bakılır.

Gebelik takibinde ilk muayenede istenecek tetkikler nelerdir?

Gebeliğin İlk Takibindeki (ilk 14 hafta) İşlemler Nelerdir? Anne adayının iletişim bilgileri, kişisel bilgiler, soy geçmiş, eşlik eden hastalık öyküsü, mevcut gebelik dahil kadın-doğum sağlığı öyküsü hakkında bilgi toplanır. Fizik muayenede gebelik başlangıcına ait boy, kilo, kan basıncı, nabız değerleri ölçülür.

Elle Hamilelik nasıl anlaşılır?

Elle Yapılan Hamilelik Testi Güvenilir Midir? Elle yapılan bu testin güvenilirliği pek yoktur. Daha doğrusu yukarıda da bahsedildiği üzere kesin bir sonuç vermemektedir. Bir kadın hamileyken yapılan elle hamilelik testinde, ebe ya da hekim hamilelik olmadığını söylediği halde kadın hamile olabilir.

Hamilelik etrafa ne zaman söylenir?

Evet muhteşem bir duygu, anlıyorum, insanın içi içine sığmaz, dünyaya haykırmak istersiniz ama tavsiyem bunun için 10 hafta kadarcık beklemeniz. Nedeni ise 10 hafta bebeğinizin yerleşmesi, tutunması, organsal gelişimleri için en kritik haftalar olmasıdır.

Gebelik takibi nasıl yapılır?

Kan ve idrar testleri ile gebelik tanısı konulduktan yaklaşık 2 hafta sonra gebelik kesesi ultrason ile görülebilir. Bu dönemde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığına bakılarak dış gebelik durumu kontrol edilir. Yaklaşık 1-2 hafta sonra vajinal ultrasonla bebeğin kalp atışları tespit edilebilir.

Hamile oldugunu öğrendikten sonra ne yapılmalı?

Şu ana kadar uygulamıyor bile olsanız sağlıklı yaşam alışkanlıklarına geçmek zorundasınız. Dengeli ve sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, düzenli uyku bunların başlıcalarıdır. Gebeliğe özel multivitamin ya da folik asidinizi de alıyor olmalısınız. Gebelik doğal bir dönem olduğu için kendinizi eve kapatmanız gerekmez.