Lohman tavuk kaç Aylikken yumurtlar?

İçindekiler:

  1. Lohman tavuk kaç Aylikken yumurtlar?
  2. Lohman tavukları kaç para?
  3. Kümese yeni gelen tavuk ne zaman yumurtlar?
  4. Lohman Sandy kaçıncı haftada yumurtlar?

Lohman tavuk kaç Aylikken yumurtlar?

Salma tavukçulukta en çok tercih edilen yumurta tavuğudur. Lohman Brown Alman kökenli bir tavuk ırkıdır. Yumurta rengi kahverengidir. 30. Haftada tam yumurtlama dönemine girer. 30. Haftada 1.8-1.9 kg civarı ağırlığa sahip olur.

Lohman tavukları kaç para?

Kümes ortamında yetiştirildiği takdirde daha erken yumurta yapmayan Lohman tavuk ırkının yumurta yapmaya başlayacak olan tavukları 21-25 TL bandında alıcı bulurken, kılavuz yumurta yapmasına yaklaşık 1 ay süre olan tavuklar ise 18-21 TL bandında alıcı bulur.

Kümese yeni gelen tavuk ne zaman yumurtlar?

Tavuklar ne zaman yumurtlamaya başlar? Civcivlerin büyüyüp yumurtlamaya başlamaları tavuk ırkına göre ve ortam / mevsim değişkenlerine göre genelde 4 buçuk ay ile 8 ay arasında değişiyor. Yeni hibrit yumurta tavukları ise (tabii ayrıca özel bakımları şartıyla) 3,5 ay gibi kısa bir zamanda yumurtlamaya başlarlar.

Lohman Sandy kaçıncı haftada yumurtlar?

Yumurtlama. Ortalama 17/18 haftalıkken yumurtaya giren Lohmann Sandy Yarkalar salma tavukçuluk üretiminde 19/20. hafta gibi yumurtaya girerler. Kılavuz yumurtaları çoğunlukla çift sarılı hatta bazen üç sarılı çıkmaktadır.