Cenaze evinde ne okunmalı?

İçindekiler:

  1. Cenaze evinde ne okunmalı?
  2. Evde vefat eden kişi için ölüm raporu nasıl çıkarılır?
  3. Ve celle senâük ne demek?
  4. Cenaze namazında kunut duası okunur mu?
  5. Evde vefat durumunda ne yapılır?
  6. Evde ölen hasta için nereye başvurulur?

Cenaze evinde ne okunmalı?

Kur'an okuyup dua edilmelidir, muhtazarın yanında Yâsîn ve Ra'd surelerini okumak müstehaptır. Dünyanın geçici, ahiretin ise ebedi yurt olduğunu, Allah (c.c. )'un sonsuz rahmet ve merhamet sahibi, bağışlayıcı olduğu hatırlatılıp ölüm anındaki korkunun azaltılması sağlanır.

Evde vefat eden kişi için ölüm raporu nasıl çıkarılır?

Şayet şahıs evde vefat etmiş ise, bu kişinin nüfus cüzdanı ile ( şayet yoksa muhtarlardan nüfus kayıt örneği de alınabilir.) doktora müracaat edilir. Doktor kendisine getirilmiş olan hastayı muayene ederek, vefatını açıklar. Bu işlemin ardından ölüm belgesini, vefat etmiş kişiyi getirene teslim eder.

Ve celle senâük ne demek?

Ve teâlâ ceddük : Senin şanın her şeyden üstündür. Ve celle senâük : Senin övgün yücedir. Ve lâ ilâhe ğayruk : Senden başka ilah yoktur.

Cenaze namazında kunut duası okunur mu?

Cenaze duasını bilmeyen onun yerine Fatiha Suresini veya Kunut dualarını okuyabilir. Kunut dualarını da bilmeyen "Rabbenâ âtinâ fiddünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr" ayetini okur.

Evde vefat durumunda ne yapılır?

Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise; Alo 188 Cenaze Hizmetleri Hattı aranarak vefat durumuna ilişkin bilgi verilir. Vatandaşlarımız Alo 188 Cenaze Hizmetleri Hattı tarafından bağlı bulunulan İlçe Belediye Tabipliğine yönlendirilir ve aynı zamanda cenazenin bulunduğu bölgeye cenaze aracı gönderilir.

Evde ölen hasta için nereye başvurulur?

Şayet ölüm evrağı sizde ise ölüm belgesi ile beraber yerleşim yerinde bulunan nüfus idaresine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.