Normal doğum sonrası kontrol muayenesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Normal doğum sonrası kontrol muayenesi nasıl yapılır?
  2. Doğumdan sonra hangi kontroller yapılır?
  3. Doğum sonrası kontrol ne zaman?
  4. Normal doğumdan sonra rahim ne zaman toplanır?
  5. Doğumdan kaç ay sonra smear?
  6. Sezeryandan sonra alttan muayene olur mu?
  7. Doğumdan ne kadar sonra rahim eski haline gelir?
  8. Doğumdan sonra smear testi yapılır mı?
  9. Simir testi sonuçları ne zaman çıkar?
  10. Sezeryanla doğumda çatı muayenesi yapılır mı?
  11. Sezeryan sonrasi gobek kac gunde iner?

Normal doğum sonrası kontrol muayenesi nasıl yapılır?

Doğum Sonrası Vücudun Muayenesi Pelvik ve meme muayenesi yapılır. Pelvik muayenede, rahmin gebelik öncesi boyutlarına yani armut büyüklüğüne yakın olup olmadığı incelenir. Meme üzerinde ise iltihap, süt kanallarında tıkanma ya da topaklanma gibi bir rahatsızlıkların varlığı kontrol edilir.

Doğumdan sonra hangi kontroller yapılır?

Doğumdan sonraki ilk üç ay boyunca kalça, göz, işitme gibi farklı başlıklarda muayeneler yapılır. Ayrıca bebeğin iyi beslenip beslenmediğini, doğru bir şekilde kilo alıp almadığını; görme, duyma ve koordinasyon gelişiminin nasıl olduğu ile alakalı doğum sonrası kontrol muayenesi yapılmalıdır.

Doğum sonrası kontrol ne zaman?

Gerek normal yolla, gerekse sezaryen ile yapılan doğumlardan 6 hafta sonraki kontrol için randevu almanız uygun olur. Bu randevuda doğum sonrasında görülebilen bir takım sorunların tanı ve tedavisi için önem arz etmektedir.

Normal doğumdan sonra rahim ne zaman toplanır?

Bebek doğduktan sonra oluşan hormonal değişiklikler rahmin kasılmasını sağlar ve bu kasılmalar devam ettikçe rahim daralır ve eski haline geri döner. Bu süreç ortalama 6-8 hafta sürmektedir. Bazı gebelerde hamilelik ilerledikçe çatlaklar oluşurken bazı hamilelerde fark edilmeyecek kadar az olabilir.

Doğumdan kaç ay sonra smear?

Doğumu takiben 2. günde lohusa ayaktan duş alabilir. 6. haftada yapılacak jinekolojik muayenede bir patoloji yok ise cinsel ilişkiye izin verilebilir. Ayrıca 6. haftanın bitimi pap-smear testi için de uygun bir dönemdir.

Sezeryandan sonra alttan muayene olur mu?

Pelvik muayene (tuşe) yapılmayabilir. Anne adayına lavman yapılır ve ameliyat kıyafetleri giydirilir. Barsaklar tümüyle boşaltıldıktan sonra anne adayı son kez tuvalete gider ve ameliyathaneye alınır. Bazı durumlarda idrar sondası takılması gerekebilir.

Doğumdan ne kadar sonra rahim eski haline gelir?

Her ne kadar lohusalık 40 gün sürer dense de kadının vücudunun tamamen doğum öncesi döneme dönmesi 6 ayı bulabilmektedir. Vajina çok hızlı bir iyileşme yeteneğine sahiptir; doğumdan sonra 40 gün içinde doğum dikişleri iyileşmekte, vajina eski yapısını kazanmaktadır.

Doğumdan sonra smear testi yapılır mı?

Doğumu takiben 2. günde lohusa ayaktan duş alabilir. 6. haftada yapılacak jinekolojik muayenede bir patoloji yok ise cinsel ilişkiye izin verilebilir. Ayrıca 6. haftanın bitimi pap-smear testi için de uygun bir dönemdir.

Simir testi sonuçları ne zaman çıkar?

Smear testi sonucu testi yaptırmış olduğunuz kuruma göre değişmekle birlikte 2-3 gün içerisinde çıkar.

Sezeryanla doğumda çatı muayenesi yapılır mı?

Çatı muayenesini, normal doğum için yapılan uygunluk değerlendirmesi olarak da ifade edebiliriz. Sezaryen doğuma kesin olarak karar verilen anne adaylarının, çatı muayenesi olmasına gerek yoktur.

Sezeryan sonrasi gobek kac gunde iner?

Doğum sonrası göbek hizasında olan rahim yaklaşık 4-6 hafta sonra normal boyutuna döner.