Patlıcan bitkisi kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Patlıcan bitkisi kaç yıllık?
  2. Sebzeler kaç günde bir sulanır?
  3. Patlıcan ne zaman yetiştirilir?
  4. Patlıcan dönüme kaç kilo verir?
  5. Patlıcan çok su ister mi?
  6. Balkonda patlıcan nasil yetiştirilir?
  7. Patlıcan fidesi ne kadar aralıkla dikilir?
  8. Patlıcan ne kadar sıklıkla sulanır?

Patlıcan bitkisi kaç yıllık?

Kısacası, patlıcan çok yıllık bir bitkidir, ancak çoğu durumda yetiştiriciler bu bitkiyi tek yıllık olarak yetiştirmektedirler.

Sebzeler kaç günde bir sulanır?

15-20 gün ara ile sulama yapılmalıdır. İlk iki sulama çiçeklenmeden önce, diğer iki sulama ise çiçeklenmeden sonra uygulanır. Yani ilk sulamadan itibaren 15-20 gün ara ile 4 defa sulama uygulanır.

Patlıcan ne zaman yetiştirilir?

Patlıcan tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Patlıcan tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Patlıcan tohumu ekim derinliği 1-0,5 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 40-60 cm ,sıralar arası 60-100 cm arasındadır.Patlıcan fidesi ...

Patlıcan dönüme kaç kilo verir?

VERİM: Bitki başına 10-30 arasında meyve alınır. Dekara verim 2-13 ton arasındadır.

Patlıcan çok su ister mi?

Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar. Patlıcanda bakım işleri: Çapa, sulama hastalık ve zararlılarına karşı gerekli tedbirleri almaktadır.

Balkonda patlıcan nasil yetiştirilir?

Çimlendikten sonra saksıyı serin ve aydınlık bir yere koyun. 2 ay sonra fideler bahçeye ekilebilecek hale gelir. Fideleri bahçe toprağına ekmek için havaların iyice ısınması lazım, yoksa soğuktan ve serin havalardan olumsuz etkilenir. Patlıcan, ahır gübresi veya ticari gübre sever.

Patlıcan fidesi ne kadar aralıkla dikilir?

Dikim büyüklüğüne gel- miş fideler dikimden bir gün önce sulanır ve dikilecekleri gün sökü- lüp üretim yerine aktarılır. Dikim aralığı sıra üzeri 50-60 cm, sıra arası 70-100 cm arasında tercih edilir.

Patlıcan ne kadar sıklıkla sulanır?

Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar. Patlıcanda bakım işleri: Çapa, sulama hastalık ve zararlılarına karşı gerekli tedbirleri almaktadır.