Ebegümeci nasıl yenilir?

İçindekiler:

  1. Ebegümeci nasıl yenilir?
  2. Zeytinyağlı ebegümeci nasıl yapılır?
  3. Ebegümeci otunun faydaları nelerdir?
  4. Kömeç otu nasıl pişirilir?
  5. Kömeç Ekşilemesi nasıl yapılır?
  6. Ebegümeci iltihaba iyi gelir mı?

Ebegümeci nasıl yenilir?

Ebegümeci nasıl kullanılır? Eğer taze ebegümecine kolayca erişip toplayabiliyorsanız bu taze ebegümeci bitkisinin yapraklarını tıpkı ıspanak yaprakları gibi kavurarak hamur işlerine katabiliyor, et yemeklerinde ya da çorbalarda değerlendirebiliyorsunuz.

Zeytinyağlı ebegümeci nasıl yapılır?

Ebegümecini sirkeli suda ıslatıp güzelce yıkıyoruz ve suyunu süzüp bir kenara alıyoruz. Soğanı, biberi, sarımsağı, havucu ve domatesi yemeklik doğrayalım. Tencereye zeytinyağını koyup soğanı soteleyelim. Ardından biber ve sarımsağı ekleyelim. havuç ve salçayı da ekleyip 2 3 dk pişmeye bırakalım.

Ebegümeci otunun faydaları nelerdir?

Ebegümecinin faydaları
  • Akciğerlerde balgam toplanmasında, öksürük ve bronşitte, ses kısıklıklarında, anfizemde faydalıdır.
  • Ayak şişkinlerinde, kırık ve çıkıklardan ileri gelen şişkinliklerde banyoları çok yararlıdır.
  • Göz kuruluğu çekenlerde çayı ile pansuman iyi gelir.
  • Burun kanamasını durdurur.
Daha fazla öğe...

Kömeç otu nasıl pişirilir?

Tencereye soğanları yemeklik doğrayıp yağla kavuruyoruz. Sarımsağı da içine atıp kavurup ve otları içine atıyoruz. Tuzunu da ekleyip 25 ile 30 dk pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekliyoruz, servise alıyoruz.

Kömeç Ekşilemesi nasıl yapılır?

Haşlanan kömeçler soğuk suya tutulur süzüldükten sonra karıştırma kabına alınır. 1 kase dövülmüs sarımsak, pul biber, tuz ve nar ekşisi karışımıyla hazırlanan sosla beraber tüm malzeme harmanlanır. 10-15 dk bekletilerek ekşili sosu çekmesi sağlanır. Servis tabağına alınak nar taneleri ile süsleyip servis edilir.

Ebegümeci iltihaba iyi gelir mı?

Ebegümeci, güçlü bir iltihap giderici olarak tanınmaktadır. Demlenen ebegümeci çayı, boğaz iltihaplarında kullanılabilir.