Köyde kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Köyde kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?
  2. Iskansız bina nereye şikayet edilir?
  3. Iskan almayan müteahhite ne yapilir?
  4. Binada tek daireye iskan alınır mi?
  5. Oturma iskanı ne kadar?
  6. Iskan harcı ne kadar tutar?

Köyde kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

KAÇAK YAPI İHBAR NUMARALARI Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum paylaşımlarında ayrıca vatandaşların kaçak yapıları ihbar edebilecekleri numalara ilişkin de bilgi vererek çevre ihbar hattı numarasının 181 ve çağrı merkezi numarasının da ALO 181 olduğunu hatırlattı.

Iskansız bina nereye şikayet edilir?

Müteahhit iskan almıyor, ya da iskan almak için para istiyor diyen kişiler için ise şikayet konusunda sulh hukuk mahkemelerine başvuruda bulunmalarını tavsiye etti.

Iskan almayan müteahhite ne yapilir?

Müteahhitin iskan almaması halinde ise kişiler sulh hukuk mahkemelerine başvuruda bulunarak haklarını arayabilecekler.

Binada tek daireye iskan alınır mi?

bu yüzden sadece oturmak istediğim daireye iskan verilirmi ? ... Yanıt : Merhaba. Daireye iskan alınabiliyor, ancak bunun alınabilmesi için binanın da iskan belgesinin olması gerekiyor.

Oturma iskanı ne kadar?

Belge için müracaatlar 31 Ekim 2018'e kadar yapılacak, belge bedeli ise 31 Aralık 2018'e kadar ödenebilecek. Yapı kayıt belgeleri bina ve arsanın metrekareleri ile belediyelerin belirlediği rayiç bedeller üzerinden hesaplanıyor. Buna göre, vatandaş daire başına ortalama 2 bin 880 TL ödeyerek iskânına kavuşabilecek.

Iskan harcı ne kadar tutar?

Yapı Kullanma İzni (Bina İskan) Harcı Tarifesi nedir? İskan harcı nasıl hesaplanır? Yapı kullanma izni tarifesi aynı Kanunun 84. maddesinde belirtilmiştir. Buna göre yapı kullanma izni harcı beher inşaat metrekaresi için en az 0,05, en çok 0,15 YTL dir.