Şom ağızlı kimlere denir?

İçindekiler:

  1. Şom ağızlı kimlere denir?
  2. Şom ne demek kökeni?
  3. Şevklendirmek ne demek?
  4. Kem gözlerden ne demek?
  5. Çom Agizli ne demek?
  6. Çom ne anlama gelir?
  7. Kapçık ağızlı nın anlamı nedir?

Şom ağızlı kimlere denir?

Sürekli kötü şeylerden söz eden ve sözlerinin uğursuzluk getireceğinden korkulan (kimse): "Olayların gelişmesini önceden görüp özellikle felaketler hakkında kesin kehanetlerde bulunan şom ağızlı bir kadın..."- T.

Şom ne demek kökeni?

Arapça sözcük Arapça şaˀm شأم "sol, kuzey" sözcüğünün masdarıdır.

Şevklendirmek ne demek?

oldurgan f. (< şevklen-dir-mek) Büyük bir arzu ile harekete geçirmek, gayrete getirmek, isteklendirmek: Ramazan içimizde kaldığı müddetçe büyüğümüzü, küçüğümüzü şevklendirir, uslulaştırır, ruhlara, gözlere zâhit bir şûle çizerek çekilirdi (Rûşen E.

Kem gözlerden ne demek?

Baktığı kimseye zarar veren veya nazar değdiren göz, kötü göz. Kötü niyetle bakan göz. Evil eye.

Çom Agizli ne demek?

Aynı dil içinde ses, şekil, söz dizimi ve anlamca farklılıklar gösterebilen, belli yerleşim bölgelerine veya sınıflara özgü olan konuşma dili. Uç, kenar. Kapların veya içi boş şeylerin açık tarafı. ... Şom ağızlı : Sürekli kötü şeylerden söz eden ve sözlerinin uğursuzluk getireceğinden korkulan (kimse), ağzı kara.

Çom ne anlama gelir?

1. Küme, topluluk. Ot veya çalı kümesi. ...

Kapçık ağızlı nın anlamı nedir?

i. (İtal. calzino) Çizme veya pabuç içine giyilen, düşmemesi için çok sık örülmüş olan veya aba yâhut meşinden yapılmış uzun konçlu çorap [Ayağın üstü ile bacağı örten aba tozluklara da kalçın denmiştir]. ѻ Kalçın ağızlı: Boşboğaz: Bırak be o kalçın ağızlıyı!