Vermikülit nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Vermikülit nasıl kullanılır?
  2. Toprak yerine ne kullanılır?
  3. Verimsiz toprak nasıl verimli hale gelir?
  4. Leonardit nedir ne işe yarar?

Vermikülit nasıl kullanılır?

Vermikülit direk torbasından boşaltılarak rahatça kullanılabilir. Vermikülit basitçe sulanarak, kesilen kök içine dikilir ve saksı yeterince drenaja sahipse, fazla ıslanması ve ya sulanması herhangi bir problem oluşturmaz.

Toprak yerine ne kullanılır?

Topraksız kültürde en çok kullanılan inorganik materyaller perlit, pomza, kaya yünü, kum ve cüruftur. Ülkemiz önemli miktarda perlit ve pomza rezervine sahiptir. Kokopit ve kaya yünü ise ithal edilmektedir.

Verimsiz toprak nasıl verimli hale gelir?

Bitkilerin olduğu yerlerde toprak, bitkilerin gövdelerine ve köklerine zarar vermeden yüzeyel çapalanmalı ve üzerine organik gübre serilmelidir. Yüzeydeki gübreler, zamanla doğal bir şekilde, solucan ve diğer böcekler vasıtasıyla toprağın derinliklerine iner, toprağınızı iyileştirir.

Leonardit nedir ne işe yarar?

* Leonardit (veya hümik asit) toprağın yapısını mükemmel bir şekilde düzenler ve ıslah eder, ... *Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar, *Toprağın pH yapısını düzenler ve toprağı nötralize eder, *Hümik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.